Sarkozī: Francijas valdība nav darījusi pietiekami, lai novērstu uzbrukumus (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Francijas valdība nav darījusi pietiekami daudz, lai garantētu drošību un novērstu uzbrukumus, uzskata bijušais Francijas prezidents Nikolā Sarkozī.

Komentējot situāciju saistībā ar pagājušās nedēļas teroraktu Nicā, Sarkozī arī paudis viedokli, ka būtu nepieciešams no Francijas izraidīt visus ārvalstu pilsoņus, kas tiek turēti aizdomās par saistību ar radikālo islāmu, ziņo Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

«Demokrātija nevar būt vāja vai vienkārši pieminoša. Demokrātijai jāsaka: «Mēs uzvarēsim karā»,» Francijas televīzijā paziņoja Sarkozī.

Bijušais prezidents uzsvēra, ka viņš atbalstot stingrākus pasākumus attiecībā uz islāma radikāļiem, ieskaitot arī viņu izraidīšanu no valsts.

Tāpat Sarkozī uzskata, ka Francijai vajadzētu piemērot elektronisko uzraudzību personām, kas pakļautas radikalizācijas riskiem.

Kā ziņoja LETA, tunisiešu izcelsmes Francijas pilsonis Muhameds Lauežs Bulels ceturtdienas vakarā ietrieca automašīnu pūlī, kas Nicas Angļu promenādē («Promenade des Anglais») vēroja uguņošanu par godu Bastīlijas dienai.

Vēlāk par šo uzbrukumu, kura laikā tika noslepkavoti 84 cilvēki, atbildību uzņēmās teroristiskais grupējums «Islāma valsts».

Pagaidām gan neesot skaidrs, vai Muhameds Lauežs Bulels bijis džihādists.

Kaimiņi viņu raksturojuši kā vardarbīgu vienpati, kuram paticis lietot alkoholu, cilāt svarus un dejot salsu.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu