Markus Riva pārstāvēs Latviju starptautiskā dziesmu konkursā Zviedrijā (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nedēļas nogalē dziedātājs Markus Riva Karlshamnā, Zviedrijā, pārstāvēs Latviju starptautiskajā dziesmu konkursā «Baltic Song Contest 2016» («Baltijas dziesmu konkurss»), informēja mākslinieka pārstāve Santa Kola.

22.jūlijā un 23.jūlijā desmit mākslinieki no deviņām Eiropas valstīm piedalīsies konkursā par galveno balvu. Latvijas pārstāvis konkursam gatavo divas Zviedrijas žūrijas izvēlētās dziesmas - «Take Me Down» un «I can».

2015.gadā ar dziesmu «Take Me Down» Markus iekļuva «Eirovīzijas» dziesmu konkursa Latvijas nacionālās atlases superfinālā, izcīnot otro vietu, savukārt «I can» ir viena no Marka Rivas jaunākajām dziesmām angļu valodā. «Mēs varam daudz ko izdarīt, ja vien noticam sev. Es vēlos, lai šī dziesma kaut nedaudz motivē cilvēkus, kuri pašlaik pārdzīvo kādu sarežģītu dzīves periodu,» par dziesmas «I can» nozīmi pauž Markus Riva.

Ikgadējais festivāls «Baltic Song Contest» tiek organizēts jau kopš 1978.gada, un tajā ir pārstāvētas valstis, kuras robežojas ar Baltijas jūru, tādas kā Latvija, Lietuva, Polija, Igaunija, Zviedrija, Vācija, Dānija un citas. Festivāls norit vienlaicīgi ar Karlshamnas pilsētas svētkiem. Latvija šajā dziesmu konkursā tiek pārstāvēta kopš 1993.gada un latviešu māksliniekiem jau iepriekš ir izdevies tajā gūt panākumus - 1998.gadā «Baltic Song Contest» uzvarēja grupa «Prāta vētra», bet 2010.gadā galveno balvu un naudas prēmiju saņēma dziedātāja Aija Andrejeva.

Pavisam nesen Markus Riva pēc ilgākas pauzes laidis klajā dziesmu latviešu valodā ar nosaukumu «Laika upe», kura jau vairākas nedēļas atrodas līderpozīcijās Latvijas Radio 2 dziesmu aptaujā «Muzikālā banka», uzsver mūziķa pārstāve. Šonedēļ Markus Riva kā viesmākslinieks uzstājās arī Baltkrievijas pilsētā Vitebskā notiekošajā festivālā «Slavianskij Bazar», pēc kura uzreiz devies uz Zviedrijas festivālu, lai tajā pārstāvētu mūsu valsti, norāda Kola.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu