Nav ziņu, ka Nicas teroraktā būtu cietuši Latvijas valstspiederīgie (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) no Francijas kolēģiem nav saņēmusi ziņas par Nicā notikušā terora akta laikā cietušiem Latvijas valstspiederīgajiem, aģentūrai LETA sacīja Ārlietu ministrijas Komunikācijas grupas pirmā sekretāre Solvita Martinsone.

Ministrijas pārstāve arī norādīja, ka kopumā uz ārkārtas tālruni, kas darbojas pēc ministrijas darba laika, saņemti 13 zvani, kas saistīti ar Francijā notikušo.

ĀM joprojām stingri iesaka ievērot īpašu piesardzību un modrību, atrodoties sabiedriskās vietās, tūristu iecienītajos objektos un citviet, kur pulcējas daudz cilvēku.

Tāpat ministrija aicina ceļotājus no Latvijas, kuri atrodas vai plāno doties uz Franciju, sekot līdzi aktuālajai informācijai Latvijas un Francijas plašsaziņas līdzekļos par drošības situāciju valstī un Francijas iestāžu norādījumiem. Šobrīd valstī nav noteikti ierobežojumi apmeklēt konkrētas vietas.

Ja tautiešiem nepieciešama konsulārā palīdzība, tie aicināti zvanīt pa ĀM diennakts tālruni ārkārtas situācijām +371 263 377 11, Latvijas vēstniecības Francijā tālruni +33 1 536 458 10 vai +33 1 536 458 16 dienas laikā vai arī rakstīt uz e-pastu «palidziba@mfa.gov.lv».

Jau ziņots, ka starp 84 bojāgājušajiem teroraktā, kas 14.jūlija vakarā tika sarīkots Francijas kūrortpilsētā Nicā, ir divi Igaunijas pilsoņi, otrdien paziņoja Igaunijas Ārlietu ministrija. Ministrija vēlu pirmdienas vakarā saņēma oficiālu apstiprinājumu no Francijas iestādēm par divu Igaunijas pilsoņu nāvi.

Līdzjūtību sociālajā vietnē «Twitter» Igaunijas tautai paudis arī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Kā ziņots, tunisiešu izcelsmes Francijas pilsonis Muhameds Lauežs Bulels ceturtdienas vakarā ietrieca automašīnu pūlī, kas Nicas Angļu promenādē («Promenade des Anglais») vēroja uguņošanu par godu Bastīlijas dienai.

Vēlāk par šo uzbrukumu, kura laikā tika noslepkavoti 84 cilvēki, atbildību uzņēmās teroristiskais grupējums «Islāma valsts».

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu