Turcija aptur Eiropas Cilvēktiesību konvencijas ievērošanu (81)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Turcija uz laiku apturēs Eiropas cilvēktiesību konvencijas ievērošanu, ziņo Lielbritānijas medijs «The Independent».

Lēmums pārtraukt cilvēktiesību konvencijas īstenošanu seko trešdienas vakarā Turcijā izsludinātajam ārkārtas stāvoklim, tādējādi reaģējot uz pagājušās nedēļas neveiksmīgo apvērsuma mēģinājumu.

Kā ziņo LETA, Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans trešdienas vakarā izsludināja ārkārtas stāvokli uz trim mēnešiem, solot notvert «teroristu» grupējumu, kas esot organizējis pagājušonedēļ notikušo militārā apvērsuma mēģinājumu.

Erdogans ir apsūdzējis neveiksmīgā apvērsuma organizēšanā ASV dzīvojošo islāma garīdznieku Fethullahu Gilenu un viņa piekritējus. Pēc šī puča mēģinājuma Turcijā ir aizturēti apmēram 50 tūkstoši cilvēku un atcelti no amatiem daudzi aizdomās turētie.

Ārkārtas stāvoklis ir vajadzīgs, «lai ātri likvidētu visus apvērsuma mēģinājumā iesaistītās teroristu organizācijas elementus,» Erdogans paziņoja prezidenta pilī Ankarā.

Komentāri (81)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu