Pēc apvērsuma mēģinājuma Turcijas līderis valstī ieviesis virkni aizliegumu (27)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Turcijā izsludināts ārkārtas stāvoklis un valsts prezidents Redžeps Tajips Erdogans dara visu iespējamo, lai saglabātu varas pozīciju, pēc apvērsuma mēģinājuma. Turcijas līderis ir ieviesis virkni aizliegumu, vēsta «News.com».

1. Augstskolu pasniedzējiem aizliegts doties uz ārvalstīm

Turcijas Augstākās izglītības padome aizliegusi augstskolu pasniedzējiem doties komandējumos uz ārvalstīm un tos, kuri jau atrodas darba vizītēs, mudināja nekavējoties atgriezties valstī.

Pēc apvērsuma apspiešanas Turcijā no amata atbrīvoti 15 200 izglītības sistēmas darbinieki un pieprasīta 1577 universitāšu dekānu atkāpšanās.

2. Dzīve bez «Twitter»

Cilvēktiesību aizstāvji jau sen protestē pret valdības iejaukšanos sociālo mediju izmantošanā. Pēc militārā apvērsuma mēģinājuma, cilvēku grupas ziņo par problēmām, kas saistītas ar «Twitter» un «Facebook» izmantošanu. Turcijā regulāri tiek ierobežoti sociālie mediji, jo īpaši valdības vēlēšanu laikā.

3. Aizmirstiet «Wikileaks»

Turcija ir liegusi saviem pilsoņiem piekļuvi «Wikileaks» - vietni, kurā tiek izplatīta slepena informācija. Aizlieguma mērķis ir ierobežot informāciju par valsts varas struktūru un valdības darbību.

4. Vārda brīvība

Turcijā regulāri tiek cenzēti valsts mediji, taču žurnālisti varētu saskarties ar jaunām represijām. Ir saprotams, ka Turcija vēlas sodīt atbildīgos par apvērsuma mēģinājumu, taču tas nav jādara uz vārda brīvības rēķina.

5. Internetam «Nē!»

Apmeklējot atsevišķas interneta vietnes, Turcijā dzīvojošie var iekulties patiešām lielās nepatikšanās. Dienā pēc apvērsuma mēģinājuma, Turcijā patvaļīgi bloķēta piekļuve vairāk nekā 20 interneta ziņu lapām.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu