Foto: Viena no asiņainākajām dienām Norvēģijas vēsturē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Piektdien aprit pieci gadi kopš asiņainā slaktiņa Ūteijas salā Oslo, Norvēģijā. 2011.gada 22.jūlijā norvēģu ekstrēmists Anderss Bērings-Breivīks sarīkoja sprādzienu valdības ēku kvartālā Oslo, nogalinot astoņus cilvēkus, un tad Ūteijas salā Darba partijas jauniešu nometnē nošāva vēl 69 cilvēkus.

Neskatoties uz šo lielāko asinsizliešanu kopš Otrā pasaules kara, Norvēģijas liberālā un atvērtā vērtību sistēma nav cietusi, vēsta «The Local».

Kamēr aizvien vairāk Eiropas valstu vadītāju lauza galvas, kā reaģēt uz šādiem notikumiem, Norvēģija izvēlējusies «atvērtības» un «mīlestības» ceļu.

«Mūsu atbilde ir vairāk demokrātijas, vairāk atvērtības, vairāk cilvēcības,» tā uz asiņainajiem notikumiem atbildēja toreizējais Norvēģijas premjers Jenss Stoltenbergs.

Kamēr ASV pēc 11.septembra notikumiem pieteica karu terorismam, Norvēģija, pēc Stoltenberga teiktā, izvēlējās «atbildēt naidam ar mīlestību».

Kamēr citviet Eiropā notiek diskusijas par drošības pasākumu pastiprināšanu, ziedojot cilvēku brīvību, norvēģi skaidri pateikuši, ka pieturēsies pie atvērtas sabiedrības principiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu