Izdzīvojis vīrietis, kurš centies apturēt Nicas terorista kravas automašīnu (25)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Vīrietis, kurš centies panākt un apturēt Nicas terorakta rīkotāja vadīto kravas automašīnu, izdzīvojis un sniedzis interviju izdevumam «Nice Matin», vēsta «RIA Novosti».

Iepriekš, atsaucoties uz aculiecinieku stāstītā, vietējie mediji ziņojuši, ka motociklists centies apturēt kravas automašīnu, taču pēc neveiksmīgiem mēģinājumiem atvērt braucamā durvis, pakļuvis zem riteņiem un gājis bojā.

Laikraksts raksta, ka Nicas lidostas darbinieks Franks tajā vakarā plānojis skatīties svētku salūtu kopā ar savu sievu. «Mēs izdzirdējām kliedzienus. Sieva man teica – kaut kas nav kārtībā. Kad apgriezāmies, mēs ieraudzījām pūli ar cilvēkiem, kas skrēja katrs uz savu pusi, it kā viņi no kaut kā bēgtu. Tieši tad mēs ieraudzījām kravas automašīnu,» stāstījis vīrietis.

Brīdī, kad vīrietim izdevies aizķerties aiz automašīnas un noturēties pie atvērtā kabīnes loga, viņš sācis vadītājam sist ar kreiso roku. Franks piebildis, ka vadītājam rokās bijis ierocis, viņš mēģinājis izšaut, taču pistole nenostrādājusi.

«Patiesībā, es biju gatavs mirt! Es biju pie skaidras apziņas un biju gatavs mirt, lai viņu apturētu. Un es turpināju viņu sist. Es centos viņu izvilkt pa kabīnes logu, jo man neizdevās atvērt mašīnas durvis,» stāstījis Franks, piebilstot, ka šoferis iesitis viņam ar ieroci, taču viņš spējis noturēties.

Jau ziņots, ka Francijas kūrortpilsētā Nicā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 84 cilvēkus un daudzus ievainojot, līdz tās vadītājs tika nošauts.

Uzbrukumu sarīkoja tunisiešu izcelsmes Francijas pilsonis Muhameds Lauežs Bulels, kurš izlūkdienestiem pirms tam nebija zināms.

Atbildību par teroraktu ir uzņēmies džihādistu grupējums «Islāma valsts», bet izmeklētāji nav atraduši tiešus pierādījumus Bulela saistībai ar džihādistiem.

Uzbrukuma izmeklēšanā iesaistīti vairāk nekā 400 Francijas policistu.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu