Turcijā apcietināta pazīstama žurnāliste (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: richardk, CC BY-NC 2.0

Turcijā otrdien apcietināta pazīstamā žurnāliste Nazli Ilidžaka, kas savās publikācijās kritizējusi valdību, ziņo vietējie mediji.

Ilidžaka apcietināta Egejas jūras piekrastes pilsētā Bodrumā, vēsta Turcijas ziņu aģentūra DHA. Viņa bija 42 žurnālistu vidū, kuru apcietināšanai pirmdien izdoti aresta orderi, varasiestādēm pastāvot aizdomām, ka viņi ir saistīti ar trimdā mītošo garīdznieku Fetullu Gilenu.

Ilidžaka 2013.gadā tika atbrīvota no darba valdībai simpatizējošajā laikrakstā «Sabah» - pēc tam, kad viņa bija pieprasījusi korupcijas skandālā iejaukto valdošās partijas AKP ministru demisiju.

Kopš šā mēneša neveiksmīgā valsts apvērsuma mēģinājuma Turcijā aizturēti vairāk nekā 13 000 cilvēku. Desmiti tūkstoši ierēdņu un valsts sektora darbinieku uz laiku atstādināti no amatiem.

Valdība 2013.gada korupcijas skandāla izraisīšanā vainoja Gilenu, kurš apsūdzēts arī šā mēneša puča organizēšanā.

Ankara vēl pirms puča mēģinājuma tika kritizēta par preses brīvības ierobežošanu, bet varasiestādes šīs apsūdzības kategoriski noraidījušas.

15. un 16.jūlijā Turcijā notika militārā apvērsuma mēģinājums, kas gan cieta neveiksmi. Kaut arī puča gaitā dumpinieki Ankarā, Stambulā un citās pilsētās sagrāba vairākus stratēģiski svarīgus objektus, varu valstī izdevās noturēt līdzšinējam prezidentam un valdībai.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu