Dubaijā saistībā ar puču aizturēti divi Turcijas ģenerāļi (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Dubaijā aizturēti divi Afganistānā dienējuši Turcijas ģenerāļi, kas tiek turēti aizdomās par saistību ar 15.jūlijā notikušo valsts apvērsuma mēģinājumu, otrdien paziņojusi Turcijas amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

Dubaijas lidostā aizturēts Turcijas operatīvās grupas komandieris Afganistānā ģenerālmajors Džahits Bakirs un brigādes ģenerālis Seners Topučs.

Ģenerāļu aizturēšana notika pēc Turcijas izlūkdienesta MIT un Apvienoto Arābu Emirātu varasiestāžu sadarbības, vēsta Turcijas valsts kontrolētā ziņu aģentūra «Anadolu».

Tā ir pirmā augsta ranga Turcijas armijas virsnieku aizturēšana ārpus valsts teritorijas pēc puča.

«Anadolu» arī informēja, ka, izmeklējot apvērsuma mēģinājumu, aizturēts bijušais Stambulas gubernators Hisejins Avni Mutlu.

Kopumā pēc puča aizturēti vairāk nekā 13 000 cilvēku, tostarp vairāk nekā 100 ģenerāļi.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans par apvērsuma mēģinājuma organizēšanu ir apsūdzējis ASV dzīvojošo islāma garīdznieku Fetullu Gilenu. Turcija arī pieprasījusi ASV izdot Gilenu, kurš noliedzis, ka būtu jebkādā veidā saistīts ar apvērsuma mēģinājumu Turcijā.

15. un 16.jūlijā Turcijā notika militārā apvērsuma mēģinājums, kas gan cieta neveiksmi. Kaut arī puča gaitā dumpinieki Ankarā, Stambulā un citās pilsētās sagrāba vairākus stratēģiski svarīgus objektus, varu valstī izdevās noturēt līdzšinējam prezidentam un valdībai.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu