Ziedoņa muzejs Murjāņos rīkos brīvdabas kino vakarus (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ziedoņa muzejs, sākot ar 29.jūliju, Murjāņos, Imanta Ziedoņa vasaras mājā «Dzirnakmeņi», rīkos brīvdabas kino vakarus, aicinot viesus uz filmu seansu pulcēties katru piektdienu plkst.20, informēja fonda «Viegli» komunikācijas projektu vadītāja Kristīne Tjarve.

«Dzirnakmeņu» pagalmā līdz pat 9.septembrim būs iespēja skatīties latviešu režisoru jaunāko filmu programmu. Murjāņu brīvdabas kino vakarus papildinās īpašie viesi, kuriem ir saikne ar filmām, piemēram, tikšanās plānotas ar aktrisi Elīnu Vasku, režisoru Māri Martinsonu, profesoru Vjačeslavu Kaščejevu, viesosies arī montāžas režisore Līga Pipare, režisors Juris Kursietis un režisors Andrejs Verhoustinskis.

Turpinot rūpēties par Ziedonim tuvām idejām un vērtībām, Ziedoņa muzejs šogad piedāvās jaunākās latviešu spēlfilmas un dokumentālās filmas, jo dzejniekam vienmēr bijusi tuva jaunrade un tās veicināšana, sadarbība ar jauniem un talantīgiem cilvēkiem. Ne velti viens no vakariem būs veltīts apbalvojuma «Laiks Ziedonim 2014» laureātam profesoram Kaščejevam, piebilda muzeja vadītāja Dace Zariņa.

Ierašanās uz brīvdabas seansiem paredzēta no plkst.20. Kino vakari sāksies ar sarunu ar viesi plkst.20.30, un tai sekos filmas skatīšanās. Kinoseansi notiks arī lietus gadījumā, tad filmas tiks rādītas Murjāņu klētī. Biļete uz pasākumu pieaugušajiem maksās piecus eiro, bet pensionāriem, studentiem un jauniešiem vecumā no 12 līdz 18 gadiem tiks piemērota atlaide. Dalību kino vakarā gan jāapstiprina iepriekš, pievienojoties pasākumam Ziedoņa muzeja mājaslapā «www.ziedonamuzejs.lv».

Pirmajā brīvdabas kino vakarā tiks izrādīta režisora Renāra Vimbas filma «Es esmu šeit», nākamajā nedēļā būs skatāma režisora Martinsona filma «Romeo un Džuljeta», kā arī brīvdabas kino vakaru programmā būs iekļautas filmas «Kvanta kods», «Ručs un Norie», «Modris» un «Īvāns».

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu