Pēc Turcijas puča mēģinājuma Grieķijā pieaudzis nelegālo imigrantu pieplūdums (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pēc neveiksmīgā apvērsuma mēģinājuma Turcijā ir pieaudzis Grieķijā nokļuvušo nelegālo imigrantu skaits, liecina Atēnu oficiālā statistika.

Pēdējo divu nedēļu laikā Grieķijā no kaimiņvalsts Turcijas ieradušies vidēji 90 nelegālie imigranti dienā salīdzinājumā ar 30 pirms apvērsuma mēģinājuma.

«Šobrīd mēs par to nebažījamies,» ceturtdien uzsvēra Grieķijas valdības amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

«Mēs uzmanīgi vērojam situāciju un esam modri. (..) Tas var būt īslaicīgs pieaugums,» aģentūrai AFP norādīja amatpersona.

Nelegālās migrācijas krīzes asākajā punktā pērn Grieķijas salās Egejas jūrā ik dienu ieradās vairāki tūkstoši imigrantu.

Eiropas Savienība (ES) un Turcija martā panāca vienošanos par nelegālās imigrācijas ierobežošanu, bet pastāv bažas, ka pēc 15.jūlijā notikušā puča mēģinājuma vienošanās var sabrukt.

Pēc puča mēģinājuma Turcijas armijā, policijā un tieslietu sistēmā aizturēti tūkstošiem cilvēku, un visās lielajās ministrijās darbu zaudējuši simtiem darbinieku.

Trīs dienas pēc apvērsuma mēģinājuma mājās atgriezušās Turcijas amatpersonas, kas Grieķijā novēroja vienošanās izpildi. Šīs amatpersonas vēl nav aizvietotas.

Šobrīd Grieķijā ir iestrēguši vairāk nekā 57 000 nelegālo imigrantu no Sīrijas un citām valstīm. Vairāk nekā 9000 no tiem Grieķijā ieradušies pēc ES un Turcijas vienošanās spēkā stāšanās 20.martā. Daudzus no tiem vienošanās ļauj deportēt atpakaļ uz Turciju.

Līdz šim vienošanās ietvaros atpakaļ uz Turciju ir nosūtīti tikai 500 cilvēki, jo tūkstoši migrantu ir lūguši patvērumu Grieķijā, lai bloķētu šo procesu.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu