Erdogans atsauc visas prasības par prezidenta apvainošanu (46)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans piektdien paziņojis, ka apsauc visas prasības pret pilsoņiem, kas apsūdzēti par viņa apvainošanu.

Savu lēmumu Erdogans pamatoja ar nācijas vienotības sajūtas veicināšanu pēc neveiksmīgā militārā apvērsuma.

«Tikai vienu šo reizi es piedošu. Es piedošu un atsaukšu visas prasības daudzajās pret mani vērstās necieņas un apvainojumu lietās.» uzstājoties ar runu puča laikā bojāgājušo piemiņas pasākumā, pavēstīja prezidents.

Viņš norādīja, ka šis lēmums iezīmējot «jaunu sākumu».

«Jūtu, ka gadījumā, ja mēs šo iespēju neizmantosim pareizi, tas dos tiesības tautai ķertiem mums pie rīkles,» uzsvēra Erdoans. «Tāpēc jūtu, ka visi sabiedrības segmenti, bet pirmām un galvenām kārtām politiķi rīkosies atbilstoši jaunajai realitātei, šai jaunajai delikātajai situācijai, kādā esam nonākuši.»

Saskaņā ar Turcijas likumiem par prezidenta apvainošanu draud līdz pat četriem gadiem ilgs cietumsods. Par šādiem «nodarījumiem» izvirzītas apsūdzības vairāk nekā 2000 cilvēku. Daļa no viņiem apsūdzēta tikai par to, ka viņi sociālajos medijos dalījušies ar saturu, kas ticis atzīts par prezidentam aizvainojošu. Starp apsūdzētajiem ir arī opozīcijas partiju līderi.

Šobrīd nav skaidrs, vai Erdogana paziņojums attiecas arī uz ārvalstu pilsoņiem, starp kuriem visskaļāk izskanējis vācu komiķa Jāna Bēmermana vārds. Pret viņu iesniegta prasība par Erdoanu aizvainojoša dzejoļa nolasīšanu Vācijas sabiedriskās televīzijas tiešajā ēterā.

Komentāri (46)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu