Ķelnē 10 000 cilvēku piedalās demonstrācijā Erdogana atbalstam (63)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Aptuveni 10 000 cilvēku Ķelnē svētdien piedalās demonstrācijā Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana atbalstam, nosodot 15.jūlijā notikušo apvērsuma mēģinājumu Turcijā.

Demonstrantu skaits ir krietni mazāks, nekā prognozēja policija, kas rēķinājās ar aptuveni 30 000 cilvēku piedalīšanos.

Demonstrāciju rīko turku organizācija UETD zem lozunga «Jā demokrātijai. Nē dumpim».

Organizatori paziņojuši, ka demonstrācijā ar runām uzstāsies visu Turcijas politisko partiju pārstāvji, arī no opozīcijas, bet Turcijas valdības pārstāvji demonstrāciju neapmeklēs.

Vācijas varasiestādes bija paziņojušas, ka demonstrācija var tikt aizliegta, ja uz to plānotu ierasties augsta ranga Turcijas amatpersonas, jo tas mainītu drošības apsvērumus.

Ķelnes policija arī aizliedza demonstrācijā tiešraidē uz videoekrāna demonstrēt Erdogana uzrunu. Ankara svētdien šo aizliegumu nosodīja, paziņojot, ka tas liek apšaubīt Vācijas varasiestāžu patiesos motīvus.

Ķelnes policija atspoguļo demonstrācijas gaitu tviterī gan vācu, gan arābu valodā, sākot ziņojumus ar novēlējumu visiem Ķelnē aizvadīt mierīgu vakaru.

Erdogans apvērsuma mēģinājumā vaino ASV dzīvojošo islāma garīdznieku Fetullu Gilenu, kuram Vācijā, kā tiek lēsts, ir aptuveni 100 000 atbalstītāju.

Ķelnē svētdien plānotas arī četras dažādas kontrdemonstrācijas. Aplēsts, ka katrā no tām varētu piedalīties līdz 1500 cilvēkiem.

Vienu no kontrdemonstrācijām atbalsta galēji labējā organizācija «Pilsoņu kustība par Ziemeļreinu-Vestfāleni» («Pro NRW»), bet otru rīko alianse «Ķelne pret labējiem», kas protestēs gan pret Erdoana atbalstītājiem, gan «Pro NRW».

Trešo kontrdemonstrāciju organizē sociāldemokrātu, liberāļu, zaļo un galēji kreisās partijas «Die Linke» («Kreisie») jauniešu organizācijas, bet ceturto - kreisā spārna grupējums «International Krefelders», lai protestētu pret «Erdoana ietekmi Vācijā».

Bažījoties par iespējamo nekārtību izcelšanos demonstrāciju laikā, Ķelnē svētdien par drošību gādā aptuveni 2700 policistu, tostarp papildspēki no citiem Vācijas reģioniem.

Ķelnes policijas priekšnieks iepriekš šonedēļ norādīja, ka svētdien Ķelnē ielās izies ārkārtīgi atšķirīgu politisko viedokļu pārstāvji, un brīdināja, ka policijas spēki vērsīsies pret jebkāda veida vardarbību.

Komentāri (63)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu