Jauna iespēja, kā plikpaurību padarīt mazāk pamanāmu (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Vīriešiem matu izkrišana jeb, kā to medicīniski dēvē, alopēcija  ir ļoti izplatīta, un 70% gadījumu to veicina ģenētika – iedzimtība. Šādā situācijā cilvēkam būtu jāsaprot - dzīvošana pastāvīgā spriedzē par to, ka kāds var pamanīt, ka  izkrīt mati, var ne tikai pastiprināt matu izkrišanu, bet arī kaitēt  veselībai kopumā. Tādēļ ar matu izkrišanas  faktu ir vai  nu jāsadzīvo  vai arī jāizmanto kāda no mūsdienu iespējām, lai problēmu  mazinātu vai  novērstu,» uzsver triholoģe Inga Zemīte.

Triholoģe izskaidro ģenētisko pamatojumu – vīriešiem, kuriem mati izkrīt galvas virspusē un deniņos, visbiežāk šajā galvas zonā dermālo papilu šūnas ir jutīgas pret hormoniem. Šo šūnu kodolos atrodas receptori, kas no asinīm piesaista hormonus, kas tad arī veicina matu izkrišanu.

Ja vīrietim ir ģenētiska nosliece uz matu izkrišanu, šis process visbiežāk sākas jau ap 25-30 gadu vecumu. Protams, mēdz būt arī, ka mati sāk izkrist jau 18 -19 gadu vecumā. Sakritība vai nē, bet to bieži novēro garāka auguma vīriešiem, un tas varētu būt izskaidrojams piemēram, ar asinsrites īpatnībām. Iespējams arī, ka vīrietis ir lietojis sporta uzturu, vitamīnus, kas var saturēt hormonu – testosteronu, arī tas var provocēt matu izkrišanu.

Ja vīrietim ir ģenētiski ieprogrammēta matu izkrišana, visticamāk, lielākā vai mazākā mērā tā izpaudīsies. Taču tik pat labi to var veicināt ārējie apstākļi – stress, nepilnvērtīgs uzturs, neizgulēšanās u.c.

Ja matu izkrišana rada pastāvīgu stresu un diskomfortu, viena no metodēm, kā to novērst, ir galvas ādas mikropigmentācija jeb trihopigmentācija, tā ir profesionāla izkritušo matu nomaskēšana. Trihopigmentācijas būtība ir šāda - vietās, kur mati ir izkrituši vai kļuvuši izteikti plāni, galvas ādas virskārtai tiek izveidots noturīgs krāsas pigments - tieši tādā tonī, kādā ir cilvēka dabīgie mati. Pēc procedūras galvas āda un matainā daļa ir vienmērīgā tonī, līdz ar to vietas, kur matu nav, vizuāli nav redzamas, kā arī mati kopumā izskatās biezāki.

Profesionālās mikropigmentācijas centra trihopigmentācijas speciāliste Kristīna Boļšakova skaidro: «Trihopigmentācija tiek veikta, ar ļoti smalku adatiņu galvas ādas virskārtā veidojot sīkus punktiņus un ievadot tajā veselībai nekaitīgu un alerģiju neizraisošu krāsvielu, kas tad arī rada krāsas pigmentu. Lai vizuālais efekts būtu pilnībā dabisks, pigments tiek izveidots identiski atveidojot dabisko matu augšanas līniju.

Pēc trihopigmentācijas vizuālais efekts saglabājas apmēram gadu vai pusotru. Taču nav arī tā, ka pēc šīs procedūras visu mūžu būs jāsadzīvo ar vienu frizūru. Apmēram pēc gada pigmentu vēlams atjaunot, veicot atkārtotu trihopigmentāciju. Neatjaunojot pigments kļūst arvien gaišāks un divu – trīs gadu laikā pakāpeniski izzūd pilnībā.

Kristīna Boļšakova savā pieredzē novērojusi - trihopigmentāciju visbiežāk veic vīrieši, kuriem ir ļoti īsi mati, jo pēc procedūras «plikos» laukumus uz galvas vispār nav iespējams pamanīt. Protams, procedūru veic arī cilvēkiem ar garākiem matiem, lai nomaskētu vietas, kur ir izkrituši mati.

Nereti trihopigmentāciju veic pēc matu transplantācijas, jo pēc tās paiet zināms laiks, kamēr mati ataug, taču rezultātu gribās redzēt uzreiz. Tāpat trihopigmentāciju var veikt arī paralēli dažādām matu augšanu veicinošām procedūrām - mezoterapijai, PRP, cilmes šūnu injekcijām u.c.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu