Roulinga: Jauno Potera lugu varētu izrādīt vairākās pasaules valstīs (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Britu rakstniece Dž.K.Roulinga pieļāvusi iespēju, ka jauno teātra iestudējumu «Harry Potter and the Cursed Child» («Harijs Poters un nolādētais bērns») drīzumā varētu izrādīt citās valstīs, vēsta britu laikraksts «The Guardian».

Sestdien notika iestudējuma pirmizrāde Londonā. Pirmā daļa tika izrādīta pēcpusdienā, bet otrā daļa - tās pašas dienas vakarā. Pusnaktī grāmatas formātā iznāca dramaturga Džeka Torna luga, uz kuru izrāde balstīta.

Pirmizrādē 51 gadu vecā Roulinga sacīja, ka izrādi varētu iestudēt Brodvejā un citviet pasaulē. «Es gribētu, lai to noskatīties varētu tik daudz Harija Potera fanu, cik vien iespējams,» viņa teica.

Teātra producente Sonja Frīdmane norādīja, ka tuvākajos gados «Harry Potter and the Cursed Child» varētu izrādīt «daudzās valstīs».

«Cerams, ne tikai ASV. Cerams, ka būs iespējams to izrādīt daudzās valstīs. Tā ir liela izrāde, liels projekts, ko nevar uzvest vienā dienā,» skaidro producente. «Taču, ja tuvākajos gados viss notiks, kā plānots, tas varētu īstenoties.»

Divus mēnešus pirms izrādes notika publiskie mēģinājumi. Roulinga paslavēja fanus, kuri paklausīja viņas lūgumam līdz pirmizrādei paturēt noslēpumā izrādes sižetu.

«Tie ir visneparastākie fani, tāpēc es pat nebrīnos, ka viņi nevēlējās viens otram izbojāt prieku. Taču priecājos, ka esam tikuši līdz pirmizrādei, neizbojājot pārsteigumu,» uzsvēra Roulinga.

Jaunā grāmata ir dramaturga Džeka Torna luga, kas ir balstīta uz oriģinālo Dž.K.Roulingas stāstu, kas ir jau astotais autores darbs Harija Potera sērijā. Tajā aprakstīta Harija Potera dzīve 19 gadus pēc notikumiem grāmatu sērijas daļā «Harry Potter and the Deathly Hallows» («Harijs Poters un Nāves dāvesti»).

Vairāk nekā piecas stundas garais teātra iestudējums saņēmis jūsmīgas atsauksmes no kritiķiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu