Miris Liepājas teātra aktieris Jānis Makovskis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: spcbrass, CC BY-SA 2.0

28. jūlijā mūžībā aizgājis kādreizējais Liepājas teātra aktieris Jānis Makovskis, portālam «Apollo» vēsta Liepājas teātra pārstāvji. Atvadīšanās no mākslinieka 4.augustā plkst. 13.00 no sēru nama Kuldīgā, Aizputes ielā 39, uz Gudenieku kapiem.

Jānis Makovskis mūžībā devies trīs dienas pēc savas 63. dzimšanas dienas.

«Aktieris ar spilgtu, Dieva dotu talanta dzirksti – tāds bija Jānis Makovskis, kurš savas spilgtākās lomas nospēlēja astoņdesmitajos gados režisora Oļģerta Krodera iestudējumos – Raskoļņikovu «Noziegumā un sodā», donu Karlosu «Kastīliešu godā», Gestu Berlingu «Gestā Berlingā», Hamletu «Hamletā», Džigu «Ākstā» – viņu viennozīmīgi varēja dēvēt par Krodera aktieri; taču neaizmirstams bija arī viņa Antons Valda Lūriņa iestudējumā bērniem «Punktiņa un Antons». Un tās nebūt nebija viņa vienīgās lomas… Kur aktiera gaitu sākuma posmā pietrūka amata, Maksis lika lietā sirdi, spēlējot ar atvērtiem nervu galiem un atdodot sevi visu, iemantojot skatītāju mīlestību un kritiķu atzinību,» vēstīts Liepājas teātra mājaslapā.

Jānis Makovskis Liepājas teātrī darbojās nedaudz vairāk nekā 15 gadus. Pēc pāris gadiem notika negadījums, kas liedza uz skatuves atgriezties pavisam. Aktieris dzīves pēdējos gadus pavadīja ratiņkrēslā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu