Skotijā apjomīgā izmeklēšanā identificēti vairāk nekā 500 seksuālās vardarbības upuri (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Helgi Halldórsson/Freddi, CC BY-SA 2.0

Skotijas policijas veiktā apjomīgā izmeklēšanā identificēti vairāk nekā 500 potenciālie interneta seksuālās vardarbības upuri un apsūdzēti 77 aizdomās turētie, ziņo «The Independent».

Apsūdzības izvirzītas izvarošanā, pavedināšanā seksuālos nolūkos un nepiedienīgu fotogrāfiju izplatīšanā. 30 miljoni fotogrāfiju tika atrastas 547 datoros un citās ierīcēs, kas nu ir konfiscētas. Nacionālā izmeklēšana noritēja piecarpus nedēļas – no 6.jūnija līdz 15.jūlija. Tā ir pirmā liela mēroga izmeklēšana Skotijā.

Vērienīgā operācija sastāvēja no 134 atsevišķām izmeklēšanas operācijām, no kurām daudz vēl aizvien ir procesā. «Seksuālā vardarbība internetā ir nacionāls drauds,» paziņojis policijas pārstāvis Malkolms Grehems (Malcolm Graham). «Realitāte ir tāda, ka tas notiek ne tikai Skotijā, bet visā pasaulē, un tai pakļauti ir visu vecumu bērni – sākot no zīdaiņiem un beidzot ar pusaudžiem.»

Daži no 523 identificētajiem upuriem vai iespējamajiem vardarbības upuriem bija vien trīs gadus veci. 122 no viņiem ir nodoti bērnu aizsardzības dienestiem.

«Tā bija koncentrēta darbība, lai cīnītos ar seksuālo vardarbību pret bērniem internetā, kuras mēŗkis bija identificēt tos, kuri bērnus apdraud, bet, kas ir svarīgāk, - konstatēt interneta seksuālās vardarbības upurus, kā arī turpmāku šādu gadījumu prevence.»

Policija izmantoja slepenu tehnoloģiju, lai identificētu potenciālos pedofilus interneta mājas lapās, čata istabās un forumos, un noteiktu viņu atrašanās vietu. «Šie vīrieši – un tie pārsvarā ir vīrieši – izmanto bērnu profilus, lai savervētu citus bērnus,» BBC atklāja detektīvs-inspektors Endijs Makviljamss (Andy McWilliam).

«Neskatoties uz to, ka viņi datoru, piemēram, iemet vannā, mēs vienalga varam konstatēt, ko viņi ir meklējuši.»

Izmeklēšanas ietvaros tika analizētas vairāk nekā 100 000 tiešsaistes čata istabu. Tika atklāts, ka viens aizdomās turētais neadekvātā manierē komunicējis ar vairāk nekā 110 bērniem.

Gadījumu skaits, kad ziņots par seksuāliem noziegumiem pret bērniem, pieaug. Saskaņā ar Skotijas policijas izlaistajiem dariem bērnu pavedināšanas gadījumi seksuālos nolūkos pagājušogad ir vairāk nekā dubultojušies.

2015.-2016.gadā tie ir bijuši 50 gadījumi, bet 2014.-2015.gadā – 23.

Bērnu aizsardzības organizācijas NSPCC pagājušomēnes publicētais ziņojums liecina, ka Anglijā pedofili internetā pret bērniem vidēji veic astoņus seksuāla rakstura noziegumus dienā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu