«LMT Summer Sound» laikā zog, lieto narkotikas un melo par savu identitāti (29)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Diāna Lozko/LETA

Nedēļas nogalē Liepājā notikušā festivāla «LMT Summer Sound» laikā Valsts policija (VP) konstatējusi dažādus likumpārkāpumus – zādzības, atrašanos narkotisko vielu ietekmē, nepilngadīgas personas alkohola reibumā un citu cilvēku dokumentu izmantošanu, aģentūru BNS informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Daiga Valdmane.

Festivāla laikā policijā reģistrētas septiņas zādzības, un piecos gadījumos no tām ir konstatēta mobilo telefonu pazušana. Vienā gadījumā ir saņemts iesniegums par somas zādzību, bet vēl kādam citam pasākuma apmeklētajam no bikšu kabatas bija pazudis maks ar naudu un dokumentiem.

Festivāla «LMT Summer Sound» laikā divām personām sastādīti administratīvo pārkāpumu protokoli par alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošo vielu lietošanu vai atrašanos alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošo vielu ietekmē, ja pārkāpumu izdarījis nepilngadīgais. Par šādu pārkāpumu var izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu līdz 35 eiro.

Savukārt vienai personai sastādīts pārkāpuma protokols par sīko huligānismu. Par šādu pārkāpumu vainīgajai personai tiek piemērots naudas sods no 70 līdz 500 eiro.

Pasākuma laikā pie divām personām tika atrastas, iespējams, narkotiskās vielas. Tās tika atsavinātas un nodotas ekspertīžu veikšanai, lai pārbaudītu šo vielu saturu. Tāpat dažas personas tika nosūtītas uz pārbaužu veikšanu, jo bija pamats aizdomām, ka tās atrodas narkotisko vai psihotropo vielu ietekmē.

Savukārt 29.jūlija vakarā pasākuma teritorijā vēlējās iekļūt kāds 15 gadus vecs pusaudzis, kurš pie ieejas uzrādīja citas, pilngadīgas personas personu apliecinošu dokumentu.

Trīs personas festivāla teritorijā konfliktu rezultātā guvušas miesas bojājumus, bet, kā norāda policija, gūtās traumas nav smagas.

Tāpat festivāla laikā policija pastiprinātā režīmā strādāja pie satiksmes uzraudzīšanas, tostarp pārbaudīja transportlīdzekļu vadītājus, lai pārliecinātos, vai šoferi pie stūres nav sēdušies alkohola reibumā. Kopumā alkometra pārbaudes tika veiktas 570 transportlīdzekļu vadītājiem, no kuriem 14 atradās alkohola reibumā. No tiem sešas personas alkohola reibumā vadīja velosipēdus, bet viens vadītājs reibumā brauca pie mopēda stūres.

Nedēļas nogalē ceļu satiksmes jomā kopumā sastādīti 189 protokoli, no tiem lielākais vairums – 75 – par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, savukārt 23 protokoli sastādīti par automašīnas drošības jostu nelietošanu.

Festivāla direktore Linda Zajarska aģentūru BNS informēja, ka «LMT Summer Sound» apmeklētāju skaits vēl tiek apkopots, taču tiek lēsts, ka abās dienās to apmeklējuši ap 20 000 cilvēku.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu