KNAB sācis kriminālprocesu par Belēviča pārkāpumiem (53)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Saistībā ar bijušā veselības ministra Gunta Belēviča pārkāpumiem saņemot medicīnisko aprūpi, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir uzsācis kriminālprocesu, intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks.

Viņš atgādināja, ka vasaras sākumā KNAB uzsāka pārbaudi par Belēviča saņemto veselības pakalpojumu un tās gaitā tikuši atklāti pārkāpumu. KNAB saistībā ar atklātajiem faktiem, kas skar bijušo veselības ministru, uzsācis kriminālprocesu. «Ir konstatētas pazīmes, ka ticis izdarīts noziedzīgs nodarījums,» teica Streļčenoks. KNAB vadītājs arī atzina, ka par minētajiem pārkāpumiem procesa laikā varētu iestāties arī kriminālatbildība.

Jau ziņots, ka 10.jūnijā Belēvičs iesniedza premjerministram Mārim Kučinskim (ZZS) demisijas rakstu, pēc tam, kad atklājās, ka bijušais ministrs pārkāpis veselības pakalpojumu saņemšanas kārtību.

Vēlāk Belēvičs izstājās no Latvijas Zaļās partijas un nolika arī Saeimas deputāta mandātu.

Belēvičs veselības ministrs bijis no 2014.gada 5.novembra līdz 2016.gada 10.jūnijam - Laimdotas Straujumas valdībā un Kučinska valdībā. Par Belēviča pēcteci veselības ministra krēslā 16.jūnijā ievēlēta Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāja Anda Čakša.

Komentāri (53)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu