Erdogans: Rietumi atbalsta terorismu un organizēja apvērsumu (139)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans uzrunā tautai televīzijā paziņojis, ka apvērsuma scenārijs «tika sarakstīts ārpus Turcijas robežām». Erdogans uzsvēris, ka Rietumvalstis atklāti atbalsta terorismu, savukārt apvērsums noticis tādēļ, ka to organizējuši kādi «ārvalstu spēki». 

Kā vēsta «Independent», Erdogans izteicis pieņēmumu, ka sadarbība ar ASV nebūs iespējama, ja vien tā neizdos tiesāšanai garīdznieku Fetullu Gilenu, kurš tiek uzskatīts par galveno apvērsuma vaininieku.

Tāpat Erdogans vērsies pret Vāciju, kur notika viņa atbalstītāju mītiņš, kurā netika ļauts publicēt videouzrunu, kas adresēta prezidenta atbalstītājiem. Tāpat Turcija esot nosūtījusi Vācijai vairāk nekā 4000 lietas, kurās ir minēti iespējamie teroristi, taču Vācija neko lietas labā nav darījusi.

Erdogans televīzijā paziņoja: «Nekas nenotika šeit... Visu scenāriju kāds sarakstīja ārpus valsts robežām».

«Rietumi atbalsta teroristus un atbalsta puča rīkotājus. Tos, kurus mēs uzskatījām par draugiem, patiesībā ir pučisti un teroristi,» teica Erdogans.

ASV amatpersonas norādījušas, ka izdos Gilenu tikai tādā gadījumā, ja Turcija iesniegs pierādījumus, ka Gilens tik tiešām ir organizējis apvērsumu, taču Turcija šādu iespēju noraidījusi. «Mēs nekad nekādus dokumentus neesam prasījuši par teroristiem, kurus mums bija jāizdod,» teica Erdogans.

Iepriekš vēstīts, ka 15.jūlija naktī Turcijā notika nesekmīgs apvērsuma mēģinājums, un pēc tā Turcijas augstākās amatpersonas ir uzsākušas «tīrīšanu» vairākās valsts nozarēs.

Komentāri (139)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu