Turcijas policija veic kratīšanu zinātņu padomes birojā (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pēc neveiksmīgā militārā apvērsuma turpinoties ASV trimdā dzīvojošā islāmistu sludinātāja Fetullas Gilena atbalstītāju vajāšanām, Turcijas policija trešdien veikusi kratīšanu vienā no Zinātņu un tehnoloģiju pētniecības padomes (TUBITAK) birojiem, vēsta televīzijas kanāls NTV.

Kratīšanas laikā, kas veikta Kodžaeli provincē valsts ziemeļrietumos, aizturēti daudzi cilvēki, ziņo NTV.

TUBITAK finansē pētniecības projektus gan universitātēs, gan privātajā sektorā, un pati nodarbina vairāk nekā 1500 zinātnieku.

Pēc 15.jūlijā notikušā apvērsuma mēģinājuma Turcijā aizturēti vai atstādināti no amatiem jau vairāk nekā 60 000 cilvēku, tostarp militārpersonas, tiesneši, prokurori, policisti un civildienesta ierēdņi.

Tas izsaucis aizdomas, ka prezidents Redžeps Tajips Erdogans puču izmanto kā ieganstu, lai varētu vērsties pret saviem oponentiem bruņotajos spēkos, tiesu sistēmā un valsts pārvaldē.

Ankara apgalvo, ka apvērsumu esot organizējis Gilens, kādreizējais Erdogana līdzgaitnieks, kas tagad pasludināts par valsts galveno ienaidnieku.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu