Harija Potera izrādes scenārijs sasniedz pārdošanas rekordus (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Grāmatas formā izdotais teātra izrādes «Harry Potter and the Cursed Child» («Harijs Poters un nolādētais bērns») scenārijs sasniedzis jaunus pārdošanas rekordus.

ASV divās dienās pārdoti vairāk nekā divi miljoni lugas drukāto eksemplāru, savukārt Lielbritānijā trijās dienās nopirkti 680 000 iespiesto eksemplāru. Līdz ar to tā kļuvusi par visātrāk pārdoto grāmatu kopš pēdējās «Harry Potter» («Harijs Poters») sāgas daļas «Harry Potter and the Deathly Hallows» («Harijs Poters un nāves dāvesti»).

Izdevniecība «Little, Brown» paziņojusi, ka «Harry Potter and the Cursed Child» esot visātrāk pārdotā grāmata pēdējā desmitgadē un visu laiku visstraujāk pirktā luga.

Iepriekšējais visstraujāk pārdotās grāmatas rekords piederēja britu rakstnieces E.L.Džeimsas 2012.gada erotiskajam bestselleram «Fifty Shades of Grey» («Greja piecdesmit nokrāsas»). Pirmajā nedēļā pēc iznākšanas Lielbritānijā tika pārdoti 664 478 romāna eksemplāri.

Dramaturgu Džeka Torna un Džona Tifanija luga, kuras tapšanā piedalījās rakstniece Dž.K.Roulinga, tika izlaista naktī uz svētdienu, 31.jūliju. Tūkstošiem fanu naktī uz svētdienu pulcējās grāmatu veikalos visā pasaulē, lai pirmie varētu iegādāties un izlasīt scenāriju, uz kuru balstītās izrādes pirmizrāde notika iepriekšējā dienā. Scenārijs ļāva ar jaunākajiem Harija Potera sāgas pavērsieniem iepazīties tiem faniem, kuri nevarēja vērot izrādi Londonā.

Lai arī atsauksmes par Torna un Tifanija scenāriju ir pretrunīgas, grāmata ierindojas ASV interneta tirdzniecības giganta «Amazon» un grāmatnīcu «Barnes & Noble» bestselleru sarakstu pirmajā vietā.

Lugas darbība notiek 19 gadus pēc Roulingas sarakstītajā grāmatā «Harry Potter and the Deathly Hallows» («Harijs Poters un Nāves dāvesti») attēlotajiem notikumiem. Lugas galvenie varoņi ir Harija Potera un Drako Malfoja dēli, kuri kļuvuši par labākajiem draugiem.

Izrāde «Harry Potter and the Cursed Child» saņēma jūsmīgas atsauksmes no teātra kritiķiem, ko nevarētu teikt par grāmatu.

«Luga, kurā bez dialogiem ir tikai strupi režisora norādījumi, nekādā veidā neatgādina Roulingas detalizētās rindkopas, ko esam iemīļojuši. Tā drīzāk ir kā ieskatīšanās viņas nepabeigtajās piezīmēs vai fanu sacerētie stāsti,» uzskata laikraksta «The Washington Post» kritiķe Džesika Kontera.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu