Erdogans: Arestu vilnis ir «tikai aisberga redzamā daļa» (28)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Turcijā pēc neveiksmīgā puča izvērstais arestu vilnis ir «tikai aisberga redzamā daļa», ceturtdien atzina prezidents Redžeps Tajips Erdogans.

«Tie, kas ir notverti, ir tikai aisberga redzamā daļa,» sacīja prezidents.

Īpaši daudz atbalstītāju trimdā ASV mītošajam garīdzniekam Fetullam Gilenam, kuru Ankara apsūdz puča organizēšanā, ir privātajā sektorā, viņš norādīja.

Erdoans arī aicināja biznesa cilvēkus par iespējamiem Gilena atbalstītājiem ziņot varasiestādēm. Prezidents solīja, ka visi Gilena atbalstītāji tiks padzīti no amatiem varas struktūrās.

«Šis vīruss ir izpleties it visur,» viņš sacīja. «Mēs [tīrīšanu] periodam neesam pielikuši punktu, šis ir tikai komats.»

Gilens ilgu laiku bija Erdogana sabiedrotais, bet pēdējo gadu laikā abu starpā radušās domstarpības.

Izplatīts ir uzskats, ka daudz Gilena atbalstītāju ir arī birokrātiskajā aparātā un armijā. Viņu skaits tur jo īpaši pieaudzis Erdogana konservatīvās Taisnīguma un attīstības partijas (AKP) varas gados.

15. un 16.jūlijā Turcijā notika militārā apvērsuma mēģinājums, kas gan cieta neveiksmi. Kaut arī puča gaitā dumpinieki Ankarā, Stambulā un citās pilsētās sagrāba vairākus stratēģiski svarīgus objektus, varu valstī izdevās noturēt līdzšinējam prezidentam un valdībai.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu