Erdogans apvērsumā palicis dzīvs laimīgas sagadīšanās rezultātā (68)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu izglābis brīnums - pučistu sagrābtajā F-16 iznīcinātājā pietrūcis degvielas, tādēļ viņa lidmašīna nav notriekta, raksta Turcijas prese. 

Kā vēsta «Interfax», pirms Erdogana izlidošanas no kūrortpilsētas Dalamanas virzienā uz Stambulu gaisā tika pacelti iznīcinātāji, kurus kontrolēja apvērsuma rīkotāji. Viņi uzzinājuši par to, ka Stambulai tuvojas Erdogana lidmašīna, taču prezidenta lidmašīna mainījusi kursu un riņķojusi virs Marmora jūras.

Tieši šajā brīdī Erdogana lidmašīna bija nonākusi attālumā, no kura pučisti varēja notriekt Erdogana lidmašīnu, taču iznīcinātājam bijis ļoti zems degvielas līmenis, tādēļ tas bija spiests atgriezties lidostā.

Iepriekš vēstīts, ka naktī uz 16.jūliju Turcijā notika nesekmīgs apvērsuma mēģinājums, pēc kura Turcijā notikuši vērienīgi aresti un cita veida «tīrīšanas».

Komentāri (68)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu