Obama brīdina Trampu (92)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Baraks Obama ceturtdien apstiprinājis, ka republikāņu Baltā nama pretendents Donalds Tramps pirms novembrī gaidāmajām prezidenta vēlēšanām saņems nacionālās drošības ziņojumus, bet brīdinājis Trampu neizpaust to saturu.

Obama, kurš pārstāv demokrātus un vēlēšanās atbalsta demokrātu kandidāti Hilariju Klintoni, skaidri paziņojis, ka neuzskata Trampu par piemērotu prezidenta amatam un otrdien pauda neizpratni par to, kādēļ vadošie republikāņi nav atsaukuši savu atbalstu Trampam.

Obama ceturtdien arī noraidīja Trampa paustās bažas, ka prezidenta vēlēšanas varētu būt negodīgas.

«Protams, vēlēšanas nebūs negodīgas. Ko tas vispār nozīmē? Ja Tramps būtu desmit vai 15 procentpunktus priekšā vēlēšanu dienā un tad zaudētu, tad varbūt viņš varētu paust kaut kādas bažas. Pašreiz tā neliekas,» paziņoja Obama.

Sabiedriskās domas aptaujās Tramps atpaliek no Klintones.

Neskatoties uz personisko viedokli par Trampu, Obama ceturtdien apstiprināja, ka Tramps pirms vēlēšanām saņems slepenos ziņojumus par draudiem drošībai un krīzēm pasaulē, kas katru rītu tiek iesniegti prezidentam. Šos ziņojumus, saskaņā ar likumu, saņems arī Klintone un abu partiju kandidāti viceprezidenta amatam.

Vairāki republikāņi izteikušies, ka Klintonei vajadzētu liegt piekļuvi šiem ziņojumiem, jo viņa, esot valsts sekretāres amatā, izmantojusi privāto e-pastu slepenu dokumentu nosūtīšanai.

Obama ceturtdien žurnālistiem uzsvēra, ka ziņojumus saņems abu partiju kandidāti.

Jautāts, vai viņam ir kādas šaubas par Trampu šajā ziņā, prezidents uzsvēra, ka abi kandidāti ir informēti, ka šie ziņojumi ir slepeni, un, ja viņi vēlas ieņemt prezidenta amatu, viņiem jāsāk attiecīgi uzvesties, kas nozīmē saņemt šos ziņojumus un neizpaust to saturu.

Komentāri (92)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu