Dažu stundu laikā izpērk 250 000 biļešu uz Harija Potera izrādi (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Dažu stundu laikā izpirkti 250 000 biļešu uz jaunā teātra iestudējuma «Harry Potter and the Cursed Child» («Harijs Poters un nolādētais bērns») izrādēm 2017.gada otrajā pusē.

Biļešu tirdzniecība sākās ceturtdien plkst.11 pēc Lielbritānijas laika (plkst.13 pēc Latvijas laika). Pēc dažām minūtēm 100 000 cilvēku jau bija iestājušies elektroniskajā rindā, kur tiem nācās gaidīt vairākas stundas, lai nopirktu biļetes uz kritiķu slavināto izrādi Londonā.

Taču fanus sadusmoja tas, ka drīz vien biļetes par uzpūstām cenām parādījās tālākpārdošanas vietnēs.

«Nedabūju «Cursed Child» biļetes pēc vairāku stundu gaidīšanas rindā,» raksta kāds tvitera lietotājs. «Tagad daudzas biļetes par simtiem mārciņu ir nopērkamas [tālākpārdošanas vietnē] «StubHub».»

Tālākpārdošanas portālos augstākās biļešu cenas sasniegušas 995 sterliņu mārciņas (1176 eiro). Oficiālā biļešu cena ir 15 līdz 70 mārciņas (18 līdz 83 eiro).

Izrādes pārstāvis sacīja, ka izrādes veidotājiem esot tiesības neielaist zālē skatītājus ar tālākpārdošanas vietnēs pirktām biļetēm.

Izrādē atspoguļota Harija Potera dzīve 19 gadus pēc notikumiem, kas aprakstīti rakstnieces Dž.K.Roulingas grāmatu sērijas pēdējā daļā «Harry Potter and the Deathly Hallows» («Harijs Poters un Nāves dāvesti»). Poters strādā Burvestību ministrijā un ir precējies. Viņa ģimenē ir trīs bērni.

«Harry Potter and the Cursed Child» pirmizrāde notika 30.jūlijā, bet dienu pēc tam grāmatas formātā iznāca luga, uz kuru izrāde balstīta.

Izrāde izpelnījusies spožas atsauksmes no teātra kritiķiem, savukārt luga neattaisnoja literatūras kritiķu cerības.

Pirmās «Harry Potter and the Cursed Child» biļetes nonāca pārdošanā pagājušā gada oktobrī. Visi 175 tūkstoši biļešu tika izpārdoti 24 stundu laikā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu