Pareizticīgie lūdz aizvākt pokemonu no Vīnes dievnama (40)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas Pareizticīgās baznīcas Maskavas patriarhātam pakļautās Vīnes Nikolaja katedrāles vadība vērsusies pie viedtālruņu spēles «Pokemon Go» izstrādātājiem ar lūgumu aizvākt no dievnama pokemonu, kura vārds ir Raa666, vēsta izdevums «The Local».

Dievnams ir «svēta vieta, kas domāta tikai dievlūgšanai», teikts sūdzībā, kas adresēta uzņēmumam «Niantic Labs Inc».

Šī nav pirmā reize, kad «Pokemon Go» Austrijā izpelnās pārmetumus par vietām, kas tiek izraudzītas pokemonu medībām un kaujām.

Vīnes Stefana doma vecākais priesteris Tonijs Fābers norādījis, ka «nav pareizi izvietot pokemonus baznīcā».

Atklājies arī, ka Grācā pokemonu cīņām tiek izmantots nacisma upuru piemiņas memoriāls pilsētas centrālajā kapsētā.

Tas, ka spēles dalībnieki var izcīnīt pokemonu kaujas tieši līdzās memoriālam, kas ir veltīts tūkstošiem nacisma upuru piemiņai, «nav paciešami», norādīja pilsētas mēra pārstāve sakariem ar presi.

ASV Ņujorkas štats aizliedzis nosacīti atbrīvotiem dzimumnoziedzniekiem spēlēt «Pokemon Go». Štata amatpersonas pirmdien skaidroja, ka bērni tādējādi tikšot pasargāti no tā, ka viņus ar spēles palīdzību iespējams ievilināt nedrošās vietās.

Savukārt Krievijā varasiestādes gatavojas pārbaudīt mobilās spēles «Pokemon Go» atbilstību valsts likumiem.

Krievijas federālā mediju uzraudzības dienesta «Roskomnadzor» vadītājs Aleksandrs Žarovs gan neuzskata, ka spēles izstrādātāji esot īstenojuši kādus spiegošanas mērķus, lai atjaunotu kartes vai vāktu datus.

«Pokemon Go» ir jaunākā papildinātās realitātes versija populārajai videospēļu sērijai, kurā fiktīvi radījumi ir ievietoti reālajā dzīvē. Spēle izmanto mobilo tālruņu GPS sistēmu, lai spēlētāji varētu klejot īstajā pasaulē, meklēt «PokeStop» jeb pokemonu pieturvietas, kur var ievākt krājumus, un tālāk doties ķert animētos multeņu monstriņus un trenēties cīņām ar citiem spēlētājiem.

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu