Irāna aizliedz pokemonu «medības» (26)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Irānas varas iestādes aizliegušas visā pasaulē milzu popularitāti ieguvušo mobilo aplikāciju «Pokemon Go», šādu lēmumu skaidrojot ar drošības apsvērumiem, ziņo Lielbritānijas raidsabiedrība BBC. 

Kādi tieši drošības apsvērumi ņemti vērā, aizliedzot pokemonu medības Irānā, netiek konkretizēts.

Lēmumu par aplikācijas aizliegšanu pieņēmusi Irānas Virtuālās vides padome, kas ir interneta aktivitātes pārraugošā institūcija.

Kā ziņo LETA, jūlija sākumā sagaidītā aplikācija «Pokemon Go» ir jaunākā papildinātās realitātes versija no populārās videospēles sērijas, kurā fiktīvi radījumi ir ievietoti reālajā dzīvē. Spēle izmanto mobilo tālruņu GPS sistēmu, lai spēlētāji varētu klejot īstajā pasaulē, meklēt «PokeStop» jeb pokemonu pieturvietas, kur var ievākt krājumus, un tālāk doties ķert animētos multeņu monstriņus un trenēties cīņām ar citiem spēlētājiem.

Taču par «Pokemon Go» atsauksmes kopš tā iznākšanas nav tikai pozitīvas. To kritizē par aplikācijas ieprogrammētās atrašanās vietas noteikšanas iespēju. Policija vairākās valstīs brīdinājusi par spēlētāju drošību un lūgusi, lai aplikācijas lietotāji apzinās savu apkārtni.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu