Rīgas svētku ietvaros bezmaksas kino seansi «Splendid Palace» un tikšanās ar Jāni Streiču (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas svētku laikā šajās brīvdienās kinoteātrī «Splendid Palace» notiks filmas «Nepabeigtās vakariņas» bezmaksas seansi un tikšanās ar filmas režisoru Jāni Streiču, aģentūru LETA informēja kinoteātra pārstāve Zane Geida.

Šogad Rīgas svētki būs veltīti kino tēmai. Šāda svētku tēma izvēlēta, lai atgādinātu par pirmo kinoseansu Rīgā, kas notika pirms 120 gadiem, un paraudzītos uz Rīgu kā kino cienītāju, kino veidotāju un kino rādītāju pilsētu, norāda Geida.

Par filmas «Nepabeigtās vakariņas» sižeta pamatu ir ņemts Pēra Valē un Maijas Šēvales romāns «Policija, policija, kartupeļu biezputra», kas ir stāsts par neveikliem un ļoti slinkiem policistiem, kas ne tikai nevērīgi izturas pret saviem darba pienākumiem, bet arī notikumu vietā vienmēr ierodas par vēlu, ir laiski un neieinteresēti noziegumu atšķetināšanā.

Divsēriju televīzijas filma bija iecienīts padomju laiku kino formāts - tās rādīja divos vakaros, tādēļ režisoram bija jāmāk ieintriģēt skatītājus arī uz nākamās sērijas noskatīšanos. Žanra ziņā, veidojot kriminālkomēdiju, režisors izvēlējies iet sarežģītu ceļu. «Vienīgie detektīvi šajā filmā ir pati filmēšanas grupa, kas cauri dažādu žanru sajaukumam centās sekot kaut kam tādam, kas spētu skatītāju noturēt līdz otrās sērijas beigām,» tā filmas veidošanu komentējis Streičs.

Apmeklētājiem būs iespēja tikties ar režisoru un filmas radošo sastāvu sestdien, 13.augustā, plkst.16, 17 un 18. Savukārt piektdien, 12.augustā, plkst.19 un sestdien, 13 augustā, plkst.19 visi ir aicināti noskatīties filmu «Nepabeigtās vakariņas» kinoteātrī «Splendid Palace» bez maksas.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu