Jūrmalā sākas XII starptautiskais mūzikas festivāls «SUMMERTIME – aicina Inese Galante» (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 8. līdz. 14. augustam Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, divpadsmito reizi norisināsies starptautiskais mūzikas festivāls «SUMMERTIME» – aicina Inese Galante. Šovasar festivāla vadmotīvs ir ceļojums, un tajā kopā ar Latvijas izcilo soprānu Inesi Galanti dosies pasaules zvaigznes no Portugāles, Nīderlandes, Āfrikas, Krievijas un citām valstīm.

Septiņos festivāla koncertos ik vakaru no pirmdienas līdz svētdienai Dzintaru koncertzālē būs dzirdama plaša mūzikas žanru daudzveidība. Līdz ar klasisku festivāla mākslinieki izpildīs džeza, svinga, tango, fadu, bosanovas, kā arī piesātinātus un mežonīgus Āfrikas ritmu skaņdarbus.

Uz Dzintru koncertzāles skatuves tiksies pašmāju mākslinieki – operdziedātāji Egils Siliņš, Sergejs Jēgers, Ilona Bagele un Raimonds Bramanis, kā arī festivāla debitanti – pianisti Reini Zariņš un Andrejs Osokins. Pasaules vēsmas festivālā ienesīs kamerorķestris «Maskavas virtuozi», izcilie pianisti Daniils Krāmers un Valērijs Grohovskis no Krievijas, portugālis Antonio Zambužu ar spāniski runājošajās valstīs iecienīto fadu un bosanovas izpildījumu, Grammy laureāte no Āfrikas Dobē Njaorē, kā arī ģitārspēles leģendas Rozenbergu Trio kopā ar dziedātāju Džoniju Rozenbergu.

Koncertos individuāli un kopā ar mūzikas prominencēm uzstāsies arī konkursa Ineses Galantes talanti laureāti, kas ir nozīmīgs atbalsts Latvijas jauno un talantīgo mūziķu karjeras sākumam.

Festivāla vadmotīvs šogad ir ceļojums, kas kā neatņemama mākslinieka dzīves sastāvdaļa ļauj pastāvīgi gūt unikālus un neaizmirstamus iespaidus, ar kuriem dalīties savā muzikālajā daiļradē. Akadēmiskās un pasaules mūzikas cienītājiem festivāls SUMMERTIME – aicina Inese Galante tā labākajās tradīcijās solās būt patiesi krāšņs ceļojums.

festivalsummertime.com

Biļetes Biļešu Paradīze tirdzniecības vietās visā Latvijā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu