Belēvičs KNAB sāktajā kriminālprocesā nefigurē kā aizdomās turētais (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sāktajā kriminālprocesā saistībā ar bijušā veselības ministra Gunta Belēviča iespējamo likumpārkāpumu, apejot pacientiem noteikto rindas kārtību Latvijas Onkoloģijas centrā (LOC), Belēvičs nefigurē kā aizdomās turētais.

KNAB par sākto kriminālprocesu publiski paziņoja 2.augustā, taču neatklāja, vai lietā ir aizdomās turētie. Belēviča dzīvesbiedre un bijusī viņa ministra biroja vadītāja Inga Štāle aģentūrai LETA apliecināja, ka Belēvičs iepriekš ir sniedzis liecības KNAB, taču viņam aizdomās turētā statuss nav piemērots.

Savukārt Rīgas Austrumu slimnīcas preses pārstāve Inguna Potetinova aģentūrai LETA norādīja, ka, kamēr izmeklēšana turpinās, LOC galvenais ārsts Viesturs Krūmiņš nekomentēs, vai viņam ir piemērots aizdomās turētā statuss šajā lietā.

Jau ziņots, ka kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma nodaļas «Noziedzīgi nodarījumi valsts institūciju dienestā». Informācija par to, pret kuru personu sākts kriminālprocess, par kādiem faktiem, par kādu, iespējams, izdarītu noziedzīgu nodarījumu un kas ir aizdomās turētais, atrodas tikai procesa virzītāja kompetencē. Ņemot vērā to, ka procesa virzītājam ir jānodrošina lietas objektīva izmeklēšana, par izmeklēšanā pārbaudāmajiem faktiem un personām plašāka informācija no KNAB puses šobrīd netiek sniegta.

Iepriekš KNAB bija sācis resorisko pārbaudi. Saistībā ar šo pārbaudi KNAB izvaicāja Belēviču, LOC galveno ārstu Krūmiņu un pārbaudīja dokumentus, kas apliecina, ka ministrs ārstējies SIA «Ādažu privātslimnīca». Krūmiņš tika atstādināts no amata, bet pēc dienesta pārbaudes šajā amatā tika atjaunots.

Belēvičs jūnija sākumā atkāpās no veselības ministra amata pēc skandāla saistībā ar ķirurģisku manipulāciju veikšanu LOC, apejot oficiālo pacientu reģistrācijas kārtību. Tāpat Belēvičs paziņoja par izstāšanos no Latvijas Zaļās partijas un ir nolicis Saeimas deputāta mandātu.

Noskaidrojās, ka Belēvičs ir saņēmis medicīniskas manipulācijas ārpus ierastās kārtības LOC operāciju zālē, bet par pakalpojumu maksa viņam neesot prasīta. Iepriekš gan Belēvičs noliedza, ka izmantojis LOC pakalpojumus, un skaidroja, ka medicīnisko palīdzību viņš ir saņēmis «Ādažu privātslimnīcā», par ko liecina arī viņam izsniegtie čeki.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu