LIZDA apkopojusi 20 pašvaldību plānus par pirmsskolas pedagogu atalgojuma paaugstināšanu (1)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība ( LIZDA) apkopojusi 20 pašvaldību viedokļus par pirmsskolas pedagogu atalgojuma paaugstināšanu, aģentūra BNS uzzināja arodbiedrībā

LIZDA 12.jūlijā izsūtīja vēstuli 110 novadiem un deviņām republikas pilsētām ar lūgumu pašvaldībām rast iespēju palielināt pirmsskolas skolotāju darba algas likmi līdz 620 eiro par 40 darba stundām nedēļā jau no 2016.gada 1.septembra.

Šobrīd arodbiedrība saņēmusi atbildi no 20 pašvaldībām. Raunas novada pašvaldība, Pārgaujas novada pašvaldība, Jaunpiebalgas novada pašvaldība, Vecpiebalgas novada pašvaldība, Aknīstes novada pašvaldība, Jēkabpils pilsētas pašvaldība un Ventspils novada pašvaldība no 1.septembra palielinās pirmsskolas pedagogu atalgojumu līdz 620 eiro par likmi.

Turpretī Cēsu novada pašvaldība un Līgatnes novada pašvaldība ar 1.septembri pirmsskolas pedagogu atalgojumu palielinās līdz 680 eiro par likmi. Arī Rīgas pilsētas dome ar septembri palielinās pirmsskolas pedagogu atalgojumu līdz 680 eiro, bet saglabās 30 kontaktstundu likmi.

Turklāt Amatas un Priekules novada pašvaldības ir norādījušas, ka pirmsskolas pedagogu atalgojums no septembra būs no 620 līdz 680 eiro par likmi, bet par konkrētu summu vēl tiks lemts domes sēdē.

Babītes novada pašvaldība jau šobrīd pirmsskolas pedagogiem maksā no 630 līdz 650 eiro, tāpēc atalgojums 2016.gadā netiks pārskatīts, bet Priekuļu novada pašvaldība ir informējusi, ka tai būs iespēja palielināt atalgojumu pirmsskolas pedagogiem, bet nav norādījusi konkrētu atalgojumu.

Jau ziņots, ka Rojas novada pašvaldība jautājums par atalgojuma palielināšanu skatīs, kad veiks budžeta grozījumus. Baldones novada pašvaldība norādījusi, ka šobrīd pirmsskolas pedagogi saņem 530 eiro par likmi un atalgojuma palielināšanai jāmeklē papildu finansējums. Arī Jūrmalas pilsētas pašvaldība paudusi, ka iespēju nodrošināt attiecīgo atalgojumu izskatīs domes sēdē.

Turklāt Kuldīgas novada pašvaldība jau ir apstiprinājusi, ka pirmsskolas pedagogu atalgojums būs 620 eiro par likmi. Salas novada pašvaldība paudusi, ka atalgojums jau tagad ir lielāks par valstī noteikto un vairē no 628 līdz 648 eiro par likmi. Arī Saulkrastu novada pašvaldība plāno pirmsskolas pedagogu atalgojumu palielināt straujāk, nekā to ir ieplānojusi valdība.

Arodbiedrība plāno visu pašvaldību atbildes saņemt līdz 17.augustam, lai 22.augustā valdes sēdē, balstoties uz iegūto informāciju, varētu lemt par turpmāko rīcību.

Jau ziņots, ka pedagogu algu noteikumus valdība apstiprināja 5.jūlijā un tie paredz pedagogu atalgojuma paaugstināšanu līdz 680 eiro par likmi. Tajos arī iestrādāta iespēja pašvaldībām pirmsskolas pedagogiem maksāt tikai 560 eiro atalgojumu, nevis 620 eiro, ja tām nav iespēju maksāt pilno atalgojumu.

Tāpat izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis ("Vienotība") paudis, ka ieviešot jauno pedagogu atalgojuma modeli, neviena no pašvaldībām kopumā nezaudēs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu