Turcijā pēc puča mēģinājuma apcietināti vairāk nekā 17 000 cilvēku (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pēc neveiksmīgā militārā apvērsuma mēģinājuma Turcijā aizturētas 35 022 personas, no kurām 17 740 cilvēkiem kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums, ceturtdien paziņojusi valdības amatpersona.

No aizturētajiem 5685 cilvēki vēl gaida, kad tiesa lems par to, vai viņus paturēt apcietinājumā. Pārējie ir atbrīvoti.

Ārkārtas stāvoklis, ko Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans izsludinājis uz trim mēnešiem, ļauj bez apsūdzību izvirzīšanas aizturēt personu uz laika posmu līdz 30 dienām.

Jau vēstīts, ka 15. un 16.jūlijā Turcijā notika militārā apvērsuma mēģinājums, kas gan cieta neveiksmi. Kaut arī puča gaitā dumpinieki Ankarā, Stambulā un citās pilsētās sagrāba vairākus stratēģiski svarīgus objektus, varu valstī izdevās noturēt līdzšinējam prezidentam un valdībai.

Par apvērsuma organizēšanu Turcijas varasiestādes apsūdz ASV dzīvojošo turku garīdznieku Fetullu Gilenu, kurš savu saistību ar puču kategoriski noliedz.

Pēc neveiksmīgā puča Turcijas armijā un valsts iestādēs tika sāktas «tīrīšanas», kas vēl arvien turpinās.

Līdz šim atlaisti vai atstādināti no amatiem aptuveni 65 000 valsts dienesta darbinieku, kas apsūdzēti par saistību ar Gilenu.

Atlaisti arī 21 000 skolotāju.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu