LNMM atklāj plašu mākslinieka Jaņa Rozentāla darbu izstādi (3)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) galvenajā ēkā no piektdienas līdz 30.oktobrim būs skatāma izstāde «Janis Rozentāls (1866–1916). Māksla un tehnika», aģentūra BNS uzzināja muzejā.

Izstādē ar plašu retrospekciju paredzēts godināt gleznotāju Jani Rozentālu (1866–1916), kura simt piecdesmitā dzimšanas diena starptautiskā mērogā ir ietverta UNESCO svinamo dienu kalendārā. Talantīgo un mērķtiecīgo Saldus pagasta lauku kalēja dēlu, kas 19.gadsimta 80.–90.gadu mijā Pēterburgas Ķeizariskajā mākslas akadēmijā izskolojās par profesionālu gleznotāju, Latvijas mākslas vēsturē piemin kā populārāko, iemīļotāko un vispusīgāko nacionālās mākslas pamatlicēju.

Retrospektīvā izstāde, kurā būs vairāk nekā 150 darbu, ir viens no Rozentāla jubilejas gada programmas centrālajiem notikumiem.

Somijas-Latvijas sadraudzības biedrība » Rozentāls-seura», kas nosaukta latviešu klasiķa vārdā, LNMM vienlaikus piedāvā nelielas informatīvas ceļojošās izstādes » Ar skatienu Somijā, ar sirdi Latvijā » pirmo pieturu. Līdzīga ekspozīcija ar satura izklāstu angļu, somu un zviedru valodās rudenī tiks atvērta » Virka» galerijā Helsinkos.

Izstādes preses konference notiks 12.augustā plkst.11. Savukārt izstādes atklāšana paredzēta 12.augustā plkst.17.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu