Parādnieks: Atkārtots konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu nav labs risinājums (97)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Atkārtots konkurss uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatu nav labākais risinājums, aģentūrai LETA sacīja Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK).

«Manuprāt, šajā gadījumā tomēr būtu jāvērtē kandidātu piemērotība bez konkursa, jo konkurss aizņems ilgu laiku,» teica Parādnieks, piebilstot, ka lēmums par veidu, kā tiks izraudzīts VID vadītājs, ir finanšu ministres pārziņā un pēcāk Nacionālā apvienība to arī vērtēs.

Savukārt, komentējot Valsts vides dienesta vadītājas Ingas Koļegovas atteikšanos kandidēt, viņaprāt, tas bijis politisks spiediens. «Pilnīgi noteikti tas ir spiediena rezultātā pieņemts lēmums. Visa kampaņa, kas bija, liek tikai paskatīties, kas tam visam ir pamatā. Ja Koļegovas kundze ir pieņēmusi šādu lēmumu, tad vienkārši ir jādomā par citu kandidatūru. Šajā gadījumā par to ir jādomā finanšu ministrei. Kad būs cita kandidatūra, spriedīsim par to,» teica Parādnieks.

Viņš piebilda, ka pagaidām Nacionālā apvienība nav apsprieduši, kāds būtu piemērotākais kandidāts uz VID ģenerāldirektora amatu. «Mēs neesam vēl sprieduši par to, jo tas lauciņš ir finanšu ministres pārziņā. Šā brīža aktualitāte, pie kā mēs strādājām, ir budžeta lietas,» teica Parādnieks.

Deputāts arī norādīja, ka VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja Dace Palēkā, kas paudusi, ka apsvērtu iespēju kandidēt uz VID vadītājas amatu, ir ilgstoši strādājusi VID un finanšu ministres pārziņā ir izšķirties, vai viņas kandidatūra tiks virzīta.

Kā ziņots, piektdien Koļegova nolēmusi atsaukt savu kandidatūru VID ģenerāldirektora amatam.

«Vienotības» iebildumu dēļ valdība otrdien uz nedēļu atlika Koļegovas apstiprināšanu VID ģenerāldirektora amatā. Koļegovas kandidatūru VID vadītāja amatā atbalstīja Zaļo un zemnieku savienība un nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK.

Pēc valdības lēmuma atlikt lemšanu Koļegova apliecināja, ka joprojām ir gatava kļūt par VID vadītāju. Tomēr vēlāk domas mainīja - piektdien iesniegumā finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS) viņa norāda, ka atsauc savu piekrišanu pārcelšanai uz VID vadītājas amatu un šī viņai neesot viegla izvēle.

Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) preses sekretārs Andrejs Vaivars aģentūrai LETA skaidroja, ka uz vakanto VID ģenerāldirektora amatu tiks rīkots jauns konkurss.

Komentāri (97)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu