Rīgā notiks fotogrāfu Paolo Vudsa un Federiko Klavarino publiskās lekcijas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nuwandalice, CC BY-NC-ND 2.0

Šovakar plkst.18 «The Mill», Brīvības ielā 33, notiks fotogrāfu Paolo Vudsa un Federiko Klavarino publiskās lekcijas, kurās autori prezentēs savus darbus, aģentūru LETA informēja Starptautiskās fotogrāfijas vasaras skolas (ISSP) pārstāve Ieva Raudsepa.

Vudss un Klavarino Latvijā viesojas, lai pasniegtu meistarklases vienpadsmitajā ISSP, kas norisinājās Kuldīgas novadā.

Vudss ir viens no mūsdienu dokumentālās fotogrāfijas meistariem, kas savos ilgtermiņa projektos nereti izmanto pētnieciskās žurnālistikas pieeju. Savulaik vadījis fotogrāfijas galeriju, Vudss ir četru grāmatu autors, kurās sadarbojies ar atzītiem rakstniekiem un māksliniekiem. Pēdējais projekts «The Heavens», kuru autors veidoja kopā ar fotogrāfu Gabrielu Galimbertī, ir pirmais mēģinājums ar fotogrāfijas palīdzību atainot sarežģīto un pretrunīgo ofšoru pasauli. Projekts tika prezentēts pagājušā gada Arlas fotofestivālā, kur tas kļuva par vienu no galvenajiem notikumiem. Vudsa darbi ir plaši starptautiski izstādīti un atrodas vairākās mākslas kolekcijās visapkārt pasaulei.

Savukārt Klavarino ir itāļu jaunās paaudzes fotogrāfs, kurš kļuvis pazīstams ar melanholiskām fotoesejām par Dienvideiropas kultūru spozmi un postu. Klavarino izdevis trīs grāmatas, to skaitā «Italia o Italia», kas tika augsti novērtēta un ieguva vairākas balvas. Klavarino ir pasniedzējs «BlankPaper» fotogrāfijas skolā Madridē.

Vudss un Klavarino šogad vadīja meistarklases ISSP.

ISSP pirmo reizi notika 2006.gadā Ludzā un kopš tā laika kļuvusi par vienu no labākajām neformālās fotogrāfijas izglītības iestādēm Eiropā, kas ik gadu piesaista pazīstamus fotogrāfijas pasniedzējus, ekspertus un augsta līmeņa studentus. Šogad septiņās tematiskajās darbnīcās piedalījās 74 dalībnieki no 25 valstīm, kā arī Pelču vietējie iedzīvotāji.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu