Bulgārija izdos Francijai «Charlie Hebdo» slaktiņa terorista svaini (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Bulgārijai ir jāizdod Francijai satīras žurnāla «Charlie Hebdo» redakcijā Parīzē slaktiņu sarīkojušā terorista svainis, kurš grasījies Sīrijā pievienoties džihādistu grupējumam «Islāma valsts», otrdien nolēma Bulgārijas tiesa.

20 gadu vecajam Muradam Hamidam, kura māsa bija precējusies ar «Charlie Hebdo» slaktiņa teroristu Šerifu Kuaši, pagājušajā mēnesī tika liegts ieceļot Turcijā, un viņu nodeva Bulgārijas varasiestādēm.

Francija apsūdzējusi Hamidu «sazvērestībā, lai gatavotu teroraktus», un 29.jūlijā pieprasīja Bulgārijai viņu izdot.

Maršruts, kuru izraudzījies Hamids - ar vilcienu cauri Austrijai, Ungārijai, Serbijai un Bulgārijai -, «atbilst tam, kādu parasti izraugās džihādisti, kuri Sīrijā vai Irākā vēlas pievienoties «Islāma valstij»», norādīja Francijas prokurori.

Hamids pirmdien noliedza, ka būtu grasījies doties uz Sīriju vai viņam būtu bijusi saistība ar «Islāma valsti», kas uzņēmās atbildību ar uzbrukumu «Charlie Hebdo» redakcijai. Tomēr Hamids piekrita tam, ka viņš tiek izdots Francijai.

Sofijas pilsētas tiesas lēmums ir galīgs, un sagaidāms, ka Hamids Francijai tiks nodots nedēļas laikā, norādīja tiesa.

Ja viņš Francijā tiks notiesāts saistībā ar apsūdzībām terorismā, viņam draud līdz desmit gadiem cietumā.

Hamids pirmo reizi nonāca sabiedrības redzeslokā uzreiz pēc «Charlie Hebdo» slaktiņa, jo viņš sociālajos medijos tika aplami identificēts kā viens no teroristiem. Viņš tika nopratināts un vēlāk atbrīvots.

2015.gada 7.janvārī Parīzē bruņoti islāmisti - brāļi Šerifs un Saīds Kuaši - iebruka žurnāla «Charlie Hebdo» redakcijā, noslepkavojot 12 cilvēkus. Uzbrukuma gaitā šāvēji klieguši «Allāhs ir dižens» un «Mēs esam atriebuši pravieti».

Savukārt 8.janvārī Monrūžā, uz dienvidiem no Parīzes, Amedijs Kulibali, kurš esot pazinis brāļus Kuaši, nošāva policisti, bet nākamajā dienā Parīzē iebruka košera veikalā, nogalinot četrus cilvēkus.

Kulibali un brāļi Kuaši 9.janvārī policijas operāciju gaitā tika likvidēti.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu