Roulinga izdos jaunus stāstus par burvju skolu Cūkkārpu (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Britu rakstniece Dž.K.Roulinga septembrī e-grāmatu formātā izdos jaunus stāstus par burvju skolu Cūkkārpu, kurā mācījās viņas slavenākais varonis Harijs Poters.

6.septembrī iznāks trīs jauni stāsti - «Of Power, Politics and Pesky Poltergeists» («Par varu, politiku un neciešamiem poltergeistiem»), «Of Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies» («Par varonību, grūtībām un bīstamiem hobijiem») un «Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide» («Cūkkārpa: Nepilnīgs un neuzticams ceļvedis»).

Tajos būs stāstīts par pusaugu burvja Harija Potera skolotājiem, Cūkkārpas «pastāvīgajiem iedzīvotājiem» un «pils noslēpumiem», kā arī «burvju pasaules tumšo pusi».

Apjomīgākajā grāmatā ir 79 lappuses.

Jaunā sērija veidota no Roulingas stāstiem, kas jau iepriekš tikuši publicēti Potera fanu vietnē «Pottermore».

Kā jau ziņots, šogad iznāca jauns teātra iestudējums «Harry Potter and the Cursed Child» («Harijs Poters un nolādētais bērns»), kura scenārijs uzreiz pēc pirmizrādes tika izdots grāmatas formātā. Lai arī dramaturga Džeka Torna darbs izpelnījās galvenokārt negatīvas kritiķu atsauksmes, scenārijs ir Lielbritānijā visstraujāk pārdotā grāmata šajā desmitgadē.

Šī gada novembrī uz kinoekrāniem iznāks Potera sērijai radniecīgā filma «Fantastic Beasts And Where To Find Them» ar «oskaroto» aktieri Ediju Redmeinu galvenajā lomā. Filmas scenārijs tiks izdots grāmatas formātā vienu dienu pēc filmas pirmizrādes.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu