Arodbiedrību vadītājs: Iecerētais minimālās algas palielinājums ir tikai laba valdošo partiju reklāma (73)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nākamgad plānoto minimālās algas palielinājumu iedzīvotāji faktiski neizjutīs, savukārt valdošajām partijām tā ir ļoti laba reklāma, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» sacīja Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) vadītājs Pēteris Krīgers.

Krīgers izteicās, ka tagad partijas varot stāstīt, ka palielinājušas iedzīvotājiem minimālo algu «par vienu biļeti Rīgas tramvajā». Viņš uzsvēra, ka pēc nodokļu norēķina iedzīvotāji faktiski neizjutīs šo algas pielikumu.

«Nevajadzēja atkal krāmēties ar minimālās algas palielināšanu, bet atgriezties pie normālas prakses, palielinot neapliekamo minimumu,» teica Krīgers, uzsverot, ka to būtu izdevīgi gan valstij, gan darba devējiem un pašiem darba ņēmējiem.

Kā ziņots, valdība ceturtdien vienojusies, ka nākamgad minimālā alga tiks palielinātā par 10 eiro līdz 380 eiro mēnesī.

Pēc valdības sēdes labklājības ministrs Jānis Reirs (V) žurnālistiem stāstīja, ka arī viņš balsojis par minimālās algas palielināšanu par 10 eiro, taču ar šo lēmumu neesot apmierināts. Nākamgad viņš uzstāšot, ka minimālā alga ir jāpaaugstina straujāk. Ministrs piebilda, ka viņš piekāpies mērenākam minimālās algas pieaugumam, lai vispār varētu pieņemt nākamā gada budžetu.

Tikmēr Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā (LTRK) aģentūrai LETA atzina, ka Reira priekšlikumi strauji celt minimālo algu novedīs pie lielāka bezdarba, augstākas ēnu ekonomikas un attālinās Latvijas iedzīvotājus no labklājības.

«Lai uzlabotu Latvijas iedzīvotāju labklājību, valdībai un uzņēmējiem ir jādara viss iespējamais, lai palielinātu vidējā atalgojuma līmeni. Tad sekos arī cilvēku atgriešanās Latvijā un mazāk aizbrauks prom,» norādīja LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Komentāri (73)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu