Nākamnedēļ īpašs koncerts ar populārākajām Imanta Kalniņa dziesmām (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

28. augustā Dzintaru koncertzālē, koncertā «Imanta Kalniņa dziesmu pērles», kas būs noslēdzošais festivāla «Bigbank Latvijas pērles» koncerts, skanēs skaistākās Imanta Kalniņa, kurš 2016. gadā svin savu 75 gadu jubileju, dziesmas, ko izpildīs leģendārās Latvijas grupas «Menuets», «Turaidas Roze» un Ainars Mielavs un Pārcēlāji.

Izcilais latviešu komponists Imants Kalniņš šogad svin savu 75 gadu jubileju. To svin visi viņa talanta cienītāji, jo par godu jubilejai ir notikuši daudzi viņa daiļradei veltīti koncerti dažādos žanros. Arī festivāls «Bigbank Latvijas pērles» piedāvā iespēju pavadīt vienu muzikālu vakaru ar Imanta Kalniņa skaistākajām populārās mūzikas melodijām.

Festivālu gaidot, savās sajūtās dalās koncerta mākslinieki. Grupas «Turaidas Roze» soliste Olga Rajecka atzīst: «Visas Imanta Kalniņa dziesmas ir vienlīdz mīļas un tuvas. Bet, ja tomēr kādu ir īpaši jāizceļ, tad tā, protams, ir dziesma «Apvij rokas».»

Adrians Kukuvass, grupas «Menuets» solists stāsta: «Imanta Kalniņa dziesmas dziedu jau vairāk par 45 gadiem. Menuetam ir izkristalizējies savs - zelta repertuārs - dziesmas, kuras mēs izdziedam atkal un atkal, katrreiz no jauna un vienmēr emocionāli piepildīti. Tādēļ ir grūti pateikt vienu - mīļāko dziesmu, kuras dēļ gaidu koncertu. Tomēr tieši šajā brīdi mana mīļākā dziesma ir «Četri balti krekli» no kinofilmas «Elpojiet dziļi», jo šobrīd esmu lieliskā formā un man ir prieks par muzikālo izaicinājumu, ko sniedz šī dziesma. Kā komponists ar gadiem esmu novērtējis Kalniņa «Viņi dejoja vienu vasaru», tajā ir spēcīga romantiska smeldze».

Īpašs papildinājums šajā vakarā būs jaunā madoniešu grupa «Četri vienā», kas ieguvuši pirmo vietu jauno talantu konkursā «Supermikrofons 2016». Viņi pašu veidotā apdarē atskaņos vienu no skaistākajām Imanta Kalniņa dziesmām «Elpo».

«Mani vienmēr aizkustina latviešu mūzika, tā atmodina mīlestību pret dzimto zemi un atklāj tikai mums raksturīgo kultūru. Pateicoties festivālam «Bigbank Latvijas pērles», pašmāju mūzikas mākslinieki jau trešo gadu var dāvināt mums šīs neatkārtojamās emocijas. Priekš Bigbank festivāls kļuvis nozīmīgs un esam gandarīti būt daļa no tā, ik gadu sekmējot un vērojot tā attīstību. Neizsakāms prieks arī par to, ka festivāla programma vienmēr ir dažāda un ar to neizsīkstoši interesanta, par ko arī apliecina vienmēr pilna Dzintaru koncertzāle,» atzīmē Bigbank AS Latvijas filiāles vadītājs Artis Bērziņš.

28. augusta koncerts «Imanta Kalniņa dziesmu pērles» būs noslēdzošais vakars populārās mūzikas festivāla «Bigbank Latvijas pērles» ietvaros. Koncerta sākuma laiks 19:00 un norises vieta – Dzintaru koncertzāle. Biļetes pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā un www.bilesuparadize.lv

Festivālam «Bigbank Latvijas pērles» raksturīgi, ka šajos koncertos skan tikai hiti un katru vakaru skatītājus lutina labākie no labākajiem popmūzikas izpildītājiem. Festivāls notiek jau trešo gadu un tā ietvaros tiek pulcēti izcili Latvijas mūziķi, kuri izpilda skaistāko un vērtīgāko dziesmu izlasi vasaras koncertsezonas noslēgumā. Plašāka informācija par festivālu: http://www.bigbanklatvijasperles.lv/

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu