Foto: Kā izskatīsies Muzeju krātuvju komplekss Pulka ielā (42)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

18. augustā Rīgā, Pulka ielā 8 tika ielikts pamatakmens mūsdienīgai Muzeju krātuvju kompleksa būvei. Piedāvājam fotogalerijā apskatīt fotoattēlus, kā izskatīsies jaunā ēka.

Jaunajā Muzeju krātuvju kompleksā Rīgā, Pulka ielā 8 plānots izvietot četru muzeju krājumus – Latvijas Nacionālā vēstures muzeja (LNVM), Rakstniecības un mūzikas muzeja (RMM), Latvijas Kultūras akadēmijas Rīgas Kino muzeja (RKM) kolekcijas, kā arī Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Ārzemju mākslas kolekciju un Latvijas 20. gadsimta otrās puses mākslas kolekciju.

«Latvijas Nacionālais mākslas muzejs ar lielām cerībām raugās uz Muzeju krātuvju kompleksa būvniecības uzsākšanu Pulka ielā, jo kā nacionālas nozīmes būve tā ir nepieciešama Latvijas kultūras mantojuma pārdomātai un jēgpilnai tālākai saglabāšanai. No Latvijas Nacionālā mākslas muzeja pārraudzītā mākslas darbu krājuma uz Pulka ielu pēc 2018. gada «pārceļos» Ārzemju mākslas kolekcija, ko steidzamības kārtā pēc traģiskā Rīgas pils ugunsgrēka 2013. gadā nācās pārvietot uz pagaidu glabātuvēm (kopskaitā nedaudz vairāk par 22 000 vienību), kā arī Latvijas 20. gadsimta otrās puses mākslas kolekcija, kas šobrīd aizņem ievērojamu telpu daļu izstāžu zālē «Arsenāls» (kopskaitā nedaudz vairāk par 28 000 vienību – gleznas, grafikas darbi, tēlniecība un objekti). Tas savukārt ļautu pārvērst pašlaik esošās noliktavu telpas par publiski pieejamām, nodrošinot tur izstāžu un ekspozīciju darbību,» uzskata Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) direktore Māra Lāce.

Muzeju krātuvju kompleksa kopējā projektētā platība ir 30 332 m², no kuras LNVM krājumam paredzēti 12 306,5 m², LNMM krājumam – 8 904 m², RMM un RKM krājumiem – 7 891,3 m², bet pārējā platība 1 230,2 m² atvēlēta apmeklētāju publiskajai zonai.

Projektu plānots īstenot līdz 2018. gada 30. aprīlim.

Komentāri (42)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu