Lībijā humānā palīdzība nepieciešama 2,4 miljoniem cilvēku (74)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO) paziņojusi, ka Lībijā ir vairāk nekā 2,4 miljoni cilvēku, kam nepieciešama humānā palīdzība.

Tāda informācija sniegta piektdien, kad tika atzīmēta Pasaules humānās palīdzības diena, izplatītajā ANO ģenerālsekretāra īpašā pārstāvja Līnijā Martina Koblera paziņojumā.

«Viņiem trūkst medikamentu, vakcīnu, un viņi cieš no sliktiem pakalpojumiem slimnīcās. Gandrīz 300 tūkstoši bērnu neiet skolā un gandrīz 350 tūkstoši Lībijas iedzīvotāju ir pārvietoti prom no savām mājām uz citu vietu valstī,» norādīja Koblers.

Viņš arī uzsvēra, ka sliktā situācijā ir vairāk nekā 270 tūkstoši migrantu, kas aizbēguši no citām valstīm, bet no Lībijas tālāk nekur netiek.

«Krīzes Lībijā radītās humānās vajadzības ir milzīgas, un tam ir jābūt kā pamudinājumam mums visiem darīt visu, ko vien spējam, lai sniegtu cerību cilvēkiem, jo īpaši tiem, kam ir steidzami nepieciešama humānā palīdzība,» piebilda ANO ģenerālsekretāra īpašais pārstāvis Lībijā.

2011.gadā ilggadējā valsts vadītāja Muamara Kadafi gāšana izraisīja haosu Lībijā, jo vardarbīgu cīņu par varu sāka dažādi grupējumi.

Pēdējās kaujas koncentrējas ap piekrastes pilsētu Sirtu, kur valdību atbalstošie spēki cīnās pret džihādistu grupējumu «Islāma valsts».

Komentāri (74)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu