LIZDA padome šodien lems par turpmāko rīcību pedagogu darba samaksas reformas kontekstā (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien plkst.11 Bruņinieku ielā 29/31 notiks Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) padomes sēde, kurā tiks lemts par iespējamām turpmākajām rīcībām saistībā ar pedagogu darba samaksas reformu.

Līdz padomes sēdei LIZDA lūdza pašvaldības informēt par savām iespējām palielināt pirmsskolas pedagogu atalgojumu jau no jaunā mācību gada sākuma.

Līdz 18.augustam arodbiedrība bija saņēmusi 80 pašvaldību atbildes, vairums no kurām norādīja uz gatavību pirmsskolas pedagogiem no 1.septembra nodrošināt 620 eiro atalgojumu par likmi.

LETA jau iepriekš ziņoja, ka 12.jūlijā LIZDA izsūtīja vēstuli 110 novadiem un deviņām republikas pilsētām ar lūgumu pašvaldībām rast iespēju palielināt pirmsskolas skolotāju darba algas likmi līdz 620 eiro par 40 darba stundām nedēļā jau no 2016.gada 1.septembra. LIZDA atbildes pašvaldībām lūdza sagatavot un iesūtīt līdz 17.augustam, lai 22.augusta padomes sēdē, balstoties uz iegūto informāciju, varētu lemt par turpmāko rīcību.

Kā ziņots, Ministru kabinets 5.jūlijā apstiprināja pedagogu atalgojuma jauno modeli, kurā iekļauta atruna par iespēju pašvaldībām, ja tām nav iespēju, pirmsskolas pedagogiem pārejas periodā maksāt 560 eiro lielu atalgojumu 620 eiro vietā.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu