Operu pērn apmeklējuši 164 tūkstoši cilvēku; biļetēs ieņemti 2,69 miljoni (1)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību «Latvijas Nacionālā opera un balets» (LNOB) pērn apmeklējuši 164 437 cilvēki un tas ļāvis ar biļešu cenām ieņemt 2,69 miljonus eiro, liecina Ministru kabinetam (MK) iesniegtā Kultūras ministrijas informācija.

Kopumā LNOB pērn aizvadītas 233 izrādes vai koncerti, kurus apmeklējuši jau minētie 164 437 cilvēki. Apmeklējums ir par 4400 cilvēkiem vairāk nekā bijis plānots.

Tas arī ļāvis Operai un baletam pagājušajā gadā pārsniegt plānoto biļešu ietirgojuma apjomu, nopelnot 2,69 miljonus eiro, kas ir par 394 tūkstošiem eiro vairāk nekā bija paredzēts. LNOB pērn iestudēti septiņi jauniestudējumi un aizvadītas deviņas izrādes vai koncerti Latvijā ārpus Operas ēkas, kā arī deviņas izrādes ārpus Latvijas.

No valsts budžeta dotācijā LNOB saņēmusi 7,60 miljonus eiro. Vidējais apgrozījums uz vienu nodarbināto Operai un baletam bijis 5 921 eiro.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu