Šonedēļ durvis apmeklētājiem pēc atjaunošanas vērs Raiņa un Aspazijas vasarnīca (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Autors nezināms

Piektdien, 26.augustā, Majoros tiks atklāta atjaunotā Raiņa un Aspazijas vasarnīca, informēja Memoriālo muzeju apvienības sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Zobena.

Raiņa un Aspazijas vasarnīca ir muzejs, kas veltīts divām izcilām personībām latviešu kultūrā. Vasarnīcu Majoros Rainis nopirka 1926.gada rudenī. No 1927.gada līdz 1929.gadam tā bija dzejnieku darba un vasaras atpūtas vieta.

Dzīves telpas ārkārtīgā pieticība un vienkāršība pretstatā abu dzejnieku gara telpas plašumam bija dizaina koncepcijas pamatā, stāstīja māksliniece Ingūna Elere.

Jaunās ekspozīcijas, kuru veidojuši muzeja speciālisti sadarbībā dizaina biroju «H2E», nosaukums ir gluži vienkāršs - «Es un tu». Tā veltīta Raiņa un Aspazijas mīlestībai un daiļrades virsotnēm, ko atklāj viņu kopdzīves mezglpunkti un daiļrades process - nozīmīgākie darbi. Ekspozīcija sākas ar dzejnieku iepazīšanos un noslēdzas ar Raiņa nāvi.

Raiņa un Aspazijas vasarnīcas atjaunošanu un piemērošanu muzeja funkciju veikšanai realizēja valsts akciju sabiedrība «Valsts nekustamie īpašumi» sadarbībā ar Memoriālo muzeju apvienību Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta programmā. Projekta laikā veikta gan muzeju ēku, gan dzejnieku kolekcijas vēsturisko priekšmetu restaurācija un jaunu ekspozīciju izveide.

Raiņa un Aspazijas vasarnīca tiks atklāta 26.augustā plkst.15, bet apmeklētājiem muzejs būs atvērts no 27.augusta.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu