Maskava izdod «Pokemon Go» līdzīgu aplikāciju, kurā var «noķert» Ivanu Bargo (31)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Maskavas pašvaldība laidusi klajā spēlei «Pokemon Go» līdzīgu aplikāciju, kurā pokemonu vietā var «noķert» tādas vēsturiskas personības kā nežēlīgo Krievijas caru Ivanu Bargo.

Aplikācija «Discover Moscow Photo» tiek uzskatīta par Krievijas atbildi «Pokemon Go», ko spēlē visā pasaulē.

Pokemonu vietā tajā «jāķer» vēsturiskas personības, piemēram, Krievijas caru Pēteri Lielo un franču karavadoni Napoleonu Bonapartu, kurš 1812.gadā uz neilgu laiku okupēja Maskavu, kā arī padomju kosmonautu Juriju Gagarinu, dzejnieku Aleksandru Puškinu un komponistu Pjotru Čaikovski.

Aplikācijas lietotāji vēsturiskās figūras var «medīt» Maskavas vietās, kurās tās kādreiz uzturējušās. Ar noķertajām personībām pēc tam var uzņemt pašbildes.

Aplikācija, kas pieejama ierīcēs ar «iOS» un «Android» operētājsistēmu, radīta izglītojošā projekta «Discover Moscow» («Atklāj Maskavu») ietvaros.

Maskavas domes veidotā aplikācija iznāca augusta vidū. Tās izveidošanā tika ieguldīts viens miljons rubļu (13 555 eiro).

Krievijā joprojām oficiāli nav pieejama spēle «Pokemon Go», kaut arī tūkstošiem fanu Krievijā atraduši veidu, kā to lejupielādēt, un ar pokemonu meklēšanu nokaitinājuši vietējās amatpersonas un garīdzniecību.

«Discover Moscow Photo» projekta vadītājs Kirils Kuzņecovs norāda, ka pašvaldība neesot piesavinājusies «Pokemon Go» ideju, jo aplikācijas izveidošana esot aizņēmusi trīs gadus, taču par globālu fenomenu kļuvusī spēle «Pokemon Go» iznāca tikai šī gada jūlija sākumā.

«Ar šo spēli mēs ceram piesaistīt tūristus galvenajai «Discover Moscow» aplikācijai, lai viņi varētu uzzināt vairāk par pilsētas bagāto vēsturi,» viņš norāda.

Patlaban aplikācijā iekļautas deviņas vēsturiskas personības, taču sagaidāms, ka drīzumā tiks ieviesti vēl vairāk nekā desmit tēli.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu