Liepājas teātra 110.sezonā būs skatāmi 7 dažādu režisoru jauniestudējumi (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Liepājas teātris savā 110.sezonā skatītājiem piedāvās septiņus jauniestudējumus - katru cita režisora skatījumā.

Kā šodien notikušajā teātra 2016./2017.gada sezonai veltītajā preses konferencē pastāstīja Liepājas teātra valdes loceklis Herberts Laukšteins, viņa mērķis ir Liepājas teātra110.jubilejas sezonu padarīt atšķirīgu no citām. Jauniestudējumi būšot veidoti tā, lai tie ir daudzveidīgi un interesanti gan aktieriem, gan skatītājiem, turklāt katrā šīs sezonas iestudējumā aktieriem būšot kāds izaicinājums.

«Sezonas atklāšana būs īpaša ar to, ka tajā uz skatuves būs teju visa Liepājas teātra aktieru trupa un arī ārštata aktieri,» sacīja Laukšteins, norādot, ka 110.sezona tiks atklāta 10.septembrī ar krievu režisora Alekseja Girbas iestudēto izrādi «Vecās dāmas vizīte», kas tapusi pēc šveiciešu dramaturga Frīdriha Dirrenmata lugas motīviem. Runājot par sadarbību ar Liepājas teātri, Girba žurnālistiem pastāstīja, ka viņam patīk strādāt pie šī iestudējuma, jo ar viņu kopā ir labi mākslinieki un aktieri, kas ir gatavi eksperimentiem. Savukārt aktrise Inese Kučinska, kas izrādē spēlēs galveno lomu, sacīja, ka iestudējuma materiālam ir liels potenciāls.

Sezonas otrā pirmizrāde - «51.fotogrāfija» - ir plānota 5.novembrī. To pēc Annas Zīgleres lugas motīviem veidos režisore Laura Groza-Ķibere, kurai šī būs atgriešanās Liepājas teātrī. «Izrāde savā ziņā ir turpinājums manai interesei nodarboties ar cilvēkiem, kuri ieņem atšķirīgu pozīciju. Te tā ir sieviete, kas 20.gadsimta 50.gados nonākusi zinātnes pasaulē. Izrādē apskatīta situācija, kad cilvēkam, kurš ir izdarījis visu, iet secen Nobela prēmija,» stāstīja režisore. Viņa uzsvēra: «Kaut arī darbā aktīvi parādās diskriminācija dzimuma dēļ, tas nebūs feministiska rakstura darbs.»

3.decembrī pie skatītājiem nonāks pēc Aleksandra Vampilova lugas tapušais iestudējums «Vecākais dēls», ko veidojusi režisore Gaļina Poliščuka. Laukšteins stāstīja, ka sākotnēji šīs izrādes iestudēšana uzticēta Konstantīnam Bogomolovam, taču viņa aizņemtības dēļ lugu iestudēs Poliščuka, kas pagājušajā sezonā pēc vairāk nekā desmit gadu pārtraukuma atgriezusies Liepājas teātrī.

Nākamā gada sākumā, 21.janvārī, Liepājas teātrī ar bērniem domāto izrādi «Teātra putekļu stāstiņi», ko sarakstījusi dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce, debitēs režisors Ģirts Šolis, 19.martā pirmizrādi piedzīvos Nikolaja Gogoļa «Precības» Sergeja Zemļanska iestudējumā, 22.aprīlī ar izrādi «LUV», kas tapusi pēc Mureja Sīzgala darba motīviem, Liepājā debitēs režisors Dmitrijs Petrenko, bet 27.maijā režisors Dž.Dž.Džilindžers skatītājiem piedāvās variāciju par Antona Čehova darbu «Platonovs» - izrādi «Platonovs un viņa sievietes».

«Atšķirībā no citiem gadiem, kad Dž.Dž.Džilindžers Liepājas teātrī iestudējis divas trīs izrādes, šogad viņš iestudēs tikai vienu,» sacīja Laukšteins, jokodams norādot, ka arī tas šo teātra sezonu padarīs atšķirīgu no citām.

Savukārt vēl pirms sezonas atklāšanas - 2.septembrī - Liepājas teātrī būs atvērtā «Teātra nakts», kurā ikviens varēs meklēt teātrī mītošo Balto dāmu. Tāpat apmeklētājus gaidīs radošās darbnīcas lieliem un maziem, tērpu un skiču izstāde un citas aktivitātes. Darbosies arī nakts kase un laimes rats, stāstīja teātra mārketinga direktore Jevgenija Skoraja.

Neizpaliks arī tradicionālais Ziemassvētku koncerts, kura veidošana šogad kļuvusi par Liepājas teātra aktiera Viktora Ellera izaicinājumu. Laikā no 15.decembra līdz 27.decembrim paredzēti 12 koncerti, stāstīja Laukšteins.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu