Foto: Atklāts laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls «Re Rīga!» (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/Apollo

No šodienas līdz 25. augustam Rīgā norisināsies ceturtais starptautiskais laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls «Re Rīga!», kas piedāvās izbaudīt laikmetīgo cirku visā tā daudzveidībā. Festivāls tika atklāts jau šovakar plkst.18 ar franču trupas «Cie Non Nova» izrādi «Vējainā pēcpusdiena», kas notika «Zirgu pastā». Aplūko foto no festivāla atklāšanas!

Festivālā būs pārstāvētas septiņas valstis, kas skatītājus priecēs ar deviņām izrādēm.

Trešdien un ceturtdien pie Rīgas Kongresu nama plkst.17.30 būs skatāma bezmaksas izrāde pilsētvidē «Dinamīts un dzeja». Tas būs risks un izaicinājums cilvēka ķermeņa spējām. Skatītāji varēs vērot iespaidīgus akrobātikas trikus, ko piedāvās beļģu kompānija «15FT6». Izrādē apvienojušies četri jauni mākslinieki - izbijis vieglatlēts, mākslas vingrotāja, kas strādājusi «Cirque du Soleil», un divi Augstākās cirka mākslas skolas (ESAC) Beļģijā absolventi.

Festivāla galvenais viesis būs cirka trupa «Svalbard» no Zviedrijas, kas festivāla pēdējā dienā Rīgas Kongresu namā uzstāsies ar izrādi «Visi - ģēniji. Visi - idioti». Izrāde atklās hedoniskas svinības uz robežas starp civilizāciju un mežonīgo, cirku un mūziku, cilvēku un dzīvnieku, starp šo un citām pasaulēm. Šajā izrādē tiks pārvērtēti priekšstati par to, kas ir cirks.

Biļetes uz festivāla izrādēm var iegādāties «Biļešu servisā».

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu