Žurnāls: Briseles teroristi gatavojuši teroraktus Nīderlandē un Francijā (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Briselē šī gada martā teroraktus sarīkojušie brāļi Halids un Ibrahims el Bakrauī gatavojuši teroraktus Francijā, iespējams, Eiropas futbola čempionāta laikā, un Nīderlandes Shipholas lidostā, ceturtdien vēsta franču žurnāls «Paris Match».

Brisele nebija teroristu prioritārais mērķis, viņi sprādzienu Beļģijas galvaspilsētas lidostā un metro sarīkoja tāpēc, ka steidzās sakarā ar progresu izmeklēšanā par novembrī Parīzē notikušajiem teroraktiem un Salaha Abdeslama arestu, raksta žurnāls, atsaucoties uz informāciju, kas atrasta teroristu datorā.

26 gadus vecais Abdeslams, kurš ir vienīgais izdzīvojušais no Parīzes teroraktu sarīkošanā aizdomās turētajiem, 18.martā tika aizturēts Briselē.

Četras dienas pēc Abdeslama aizturēšanas Briseles lidostā un metro stacijā nogranda vairāki sprādzieni, nogalinot 31 cilvēku un ap 300 ievainojot.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu