/nginx/o/2018/07/29/11095030t1h7e4f.jpg)
Nepieciešams:
- tomāti
- sīpoli
- pipari
- lauru lapas
- mārrutku sakne
Marinādei uz 1 l ūdens:
- 1 ēdamkarote sāls
- 2 ēdamkarotes cukura
- 4 ēdamkarotes 9% etiķa
- 4 ēdamkarotes želatīna
Pagatavošana:
Tomātus un sīpolus sagriež šķēlēs. Var izmantot mazos sīpoliņus un ķirštomātus,tad tomātu mizu sadursta, lai tā neplaisā. Tomātus var sagriezt daiviņās. Burkā ieliek gabaliņu mārrutka saknes (nelieciet veikalā burciņās nopērkamos mārrutkus, tie želeju padarīs duļķainu), lauru lapu un pirmajā kārtā liek sagrieztās sīpolu ripiņas. Nākamā kārta tomāti, tad sīpoli. Burciņā liek piparu graudus. Pēdējā ir sīpolu kārta.
Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni, uzbriedina. Ūdeni uzvāra, pieliek sāli, cukuru, etiķi un iemaisa uzbriedināto želatīnu. Želejas maisījumu pārlej burciņu saturam, pasterizē 20 minūtes (0,5 l ), aizvāko. Vienu dienu atstāj siltumā, lai garšas sadraudzējas, tad glabā vēsā vietā.
Variants: Apollo lasītāji tomātiem iesaka pielikt gurķus vai baravikas. Dažas saimnieces želatīnu ieber burciņā, neuzbriedinot to atsevišķi. 0,5 l burciņai nepieciešamas divas tējkarotes želatīna.